Peste 64 de morți și zeci de dispăruți după ce un mall din Rusia a luat foc

Redactia | 26.03.2018

Luni la prânz, autoritățile din orașul siberian Kemerovo anunțau că bilanțul victimelor incendiului izbucnit la un centru comercial ajunsese la 64 iar numărul dispăruților este ordinul zecilor.

Pe aceeași temă

 

 

Numărul victimelor ar putea crește, pompierii continuând luni să înlăture molozul de la etajul trei, epicentrul incendiului, în condițiile în care aproape tot acoperișul centrului comercial s-a prăbușit.

 

Cel puțin nouă copii figurează printre cei decedați. Un prim bilanț vorbea despre 37 de morți și 64 de persoane date dispărute, printre care 41 de copii.

 

Un copil de 11 ani și o tânără de 18 ani care au sărit de la etajul trei pentru a scăpa de flăcări sunt internați în stare gravă.

 

Incendiul a început  duminică, la ora 11,00 GMT, la etajul trei al centrului comercial situat pe strada Lenin, în centrul Kemerovo.

 

Comitetul rus de anchetă a anunțat deschiderea unei anchete și că au fost arestate patru persoane, printre care chiriașul sediului unde a început incendiul și directorului societății care administrează centrul comercial.

 

Incendiul a fost pus sub control duminică, la ora 17,30 GMT, la peste șase ore după declanșare.

 

Dotat cu o saună, mai multe săli de cinema, restaurante și o sală de bowling, centrul comercial era foarte frecventat în zilele de duminică. Pagubele provocate de incendiu au fost estimate la peste 3 miliarde de ruble (42,6 milioane de euro).

 

"Cauza incendiului este neglijența. Normele sunt stabilite, dar modul în care le respectăm este cauza catastrofei tuturor nefericirilor pe care le vedem azi", a spus la o televiziune delegata pentru drepturile copiilor la Kremlin, Ana Kuznetsova.

 

Martori afirmă că nu au auzit alarmele de incendiu care ar fi trebuit să funcționeze.

 

"Nu a existat niciun anunț, oamenii au început să alerge spre ieșiri. Apoi, a fost un miros de ars. Am început să înțelegem că nu era vorba de un exercițiu", a declarat o femeie, la televiziunea Rossia 24.

 

Sute de persoane s-au oferit voluntari pentru a dona sânge pentru victime.

 

Incendiul, care potrivit primelor elemente ale anchetei a început într-o sală de cinema, a distrus peste 1.000 de metri pătrați din centrul comercial.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22