Poliția londoneză va instala sisteme de recunoaştere facială în timp real

Redactia | 26.01.2020

Poliția Metropolitană a anunțat că va instala un sistem de recunoaștere facială în timp real, pentru a-i putea identifica pe suspecții căutați în capitala britanică.

Pe aceeași temă

Tehnologia va fi implementată în zone unde datele arată că s-ar afla persoane responsabile pentru infracțiuni grave și violențe, precum atacuri cu arme sau exploatare sexuală a copiilor, scrie CNN.

Camerele, marcate în mod vizibil, vor fi direcționate doar pentru a scana fețele oamenilor pe măsură ce se apropie, au precizat oficiali londonezi.

Decizia privind utilizarea acestei tehnologii a fost în atenția comisarului informațional al Regatului Unit, care și-a arătat îngrijorarea cu privire la confidențialitate și acuratețe. Acesta a indicat că tehnologia discriminează femeile și persoanele de culoare - o problemă care a fost documentată de cercetătorii federali din Statele Unite, unde mai multe orașe au interzis utilizarea acestei tehnologii.

„Tehnologiile de acest tip pot fi excesiv de invazive în viața de zi cu zi a oamenilor și riscă să afecteze încrederea nu numai în tehnologie, ci și în modul de acțiune al poliției”, a declarat la acea dată Elizabeth Denham, comisarul informației din Marea Britanie.

China se foloseşte de sute de milioane de camere video şi sisteme bazate pe recunoaştere facială şi pe inteligenţă artificială pentru a identifica şi urmări aproape 1,5 miliarde de oameni. Adică toată populatia. Are o infrastructură de monitorizare nemaiîntâlnită în altă parte. Cetăţenii sunt urmăriţi pe drumul spre serviciu, în timpul programului de lucru şi, mai apoi, pe drumul de întoarcere.

În Statele Unite, unele orașe din California, inclusiv San Francisco și Oakland, precum și Somerville, Massachusetts, au decis că riscurile tehnologiei de recunoaștere facială depășesc avantajele și au interzis utilizarea acesteia de către departamentele orașului. Pe de altă parte, India a folosit tehnologia pentru a găsi copii dispăruți și vrea să construiască cel mai mare sistem de recunoaștere facială din lume.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22