Polonia: Premierul demisionează. Fostul bancher Morawiecki, de la Finanțe, îi ia locul

Dora Vulcan | 08.12.2017

Vicepremierul și ministrul de Finante, Mateusz Morawiecki o va inlocui pe Beata Szydlo, premierul demisionar al Poloniei dupa ce ea a anuntat ca renunta la functia de sef al guvernului conservator nationalist polonez, în ciuda faptului că a supraviețuit unei moțiuni de cenzură, transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

Anunțul a fost făcut de Partidul Lege și Justiție (PIS) prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, Beata Mazurek. ”Este vorba despre a face fata unor noi sarcini in politica externa si internp”, a declarat ea, fără a preciza și natura acestor provocarim, scrie Hotnews.ro.

 

"Premierul Beata Szydlo si-a prezentat demisia in fata comitetului politic al PiS si i-a fost acceptata", a declarat ea reporterilor.

 

"Comisia l-a numit pe vicepremierul Mateusz Morawiecki pentru functia de prim-ministru". Ultimele luni ale acestui an au adus multe schimbari importante in situatia interna si internationala, a mai spus Mazurek.

 

"Ultimii doi ani au fost excelenti pentru mine. Faptul ca am fost in slujba Poloniei si a polonezilor a fost o onoare", a scris Beata Szydlo intr-un mesaj pe Twitter.

 

Viitorul premier, Mateusz Morawiecki, in varsta de 49 de ani, este un fost bancher si se bucura de sprijinul liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski. Fiul unui fost adversar anticomunist, a studiat la Universitatea din Wroclaw, iar apoi a urmat economia si dreptul in Statele Unite, Germania si Elvetia, avand de asemenea, o vasta cultura generala.

 

In 2015,  a  intrat in guvernul PiS, in calitate de ministru al Dezvoltarii si viceprim-ministru, iar 2016 a preluat si portofoliul Finantelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22