Premierul maghiar cere construirea unei linii de aparare de-a lungul granitei cu Romania

Vlad Toma | 29.02.2016

Premierul maghiar Viktor Orban a ordonat astazi ministrilor maghiari ai Apararii si Afacerilor Interne sa consolideze securitatea granitelor Ungariei, in contexul noilor fluxuri de imigranti care se indreapta spre Europa.

Pe aceeași temă

 

Orban le-a cerut de asemenea acestora sa construiasca o linie de aparare de-a lungul granitei cu Romania:

 

Trebuie să ne întărim liniile de apărare... Am trimis noi contingente militare la graniţe, am dispus starea de pregătire în judeţele Csongrad şi Bacs, am cerut ministrului apărării şi ministrului de interne să pregătească construcţia liniilor de apărare la graniţa româno-ungară”, a anunțat Viktor Orban, citat de Digi 24.

 

Dacă trebuie, ne vom apăra pe toată lungimea graniţelor, de la Slovenia la Ucraina. Îi vom învăţa pe cei de la Bruxelles, pe traficanţii de oameni şi pe migranţi că Ungaria este ţară suverană. Pe teritoriul ei se poate intra doar dacă se respectă legile noastre şi se supun oamenilor noştri în uniformă!”, a mai spus premierul, conform sursei citate.

 

***

 

Șeful de cabinet al lui Viktor Orban a declarat acum cateva zile cotidianului Wall Street Journal ca Ungaria va construi un gard la granița cu România pentru a se pregăti pentru migrația care va reîncepe în primăvară.

 

El a subliniat faptul că migraţia va reîncepe cu siguranță, în urma încălzirii vremii şi riscă să pună presiune asupra graniţelor Ungariei, transmite Digi 24.

 

Trebuie să ne pregătim pentru asta şi pentru construirea unui gard la graniţa cu România”, a spus oficialul citat.

 

In urmă cu două săptămâni, ministrul de externe al Ungariei declara la Bucureşti că ţara sa nu are în vedere construirea unui asemenea gard decât dacă nu va avea încotro, dacă refugiaţii îşi vor schimba ruta şi vor trece prin România cu intenţia de a ajunge în Ungaria.

 

Ungaria a ridicat anul trecut garduri la granița cu Serbia şi Croaţia, pentru a bloca intrarea refugiatilor pe teritoriul sau.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22