Premierul Poloniei, atac dur la adresa lui Emmanuel Macron: Ați negocia cu Hitler, Stalin, Pol Pot?

Redactia | 05.04.2022

Polonia a denunțat luni atitudinea președintelui francez Emmanuel Macron, care a avut mai multe discuții cu Vladimir Putin, după invadarea Ucrainei.

Pe aceeași temă

Aceste declarații vin într-un context de puternică emoție provocată de descoperirea atrocităților atribuite armatei ruse în regiunea Kievului, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Polonia a cerut în repetate rânduri sancțiuni mai dure împotriva Rusiei și crearea unui tribunal internațional care să investigheze moartea civililor din Ucraina.

„Domnule președinte Macron, de câte ori ați negociat cu Putin, ce ați obținut?”, a întrebat premierul polonez Mateusz Morawiecki, într-o conferință de presă.

„Nimeni nu ar trebui să negocieze cu criminalii, ei trebuie combătuți. Nimeni nu a negociat cu Hitler. Ați negocia cu Hitler, Stalin, Pol Pot?”.

În replică, președinția franceză a comentat că este important ca președintele Vladimir Putin să înțeleagă cerințele Occidentului și ce ar costa Rusia dacă le-ar ignora.

„Încă de la început, președintele a folosit toate instrumentele disponibile pentru a-l determina pe președintele Putin să oprească războiul: sancțiuni masive, sprijin pentru Ucraina, cereri prezentate direct președintelui Putin în timpul convorbirilor lor. Este important ca Putin să cunoască cererile noastre și costul nerespectării lor”, a declarat Elysée.

„Susținem în continuare un nou pachet de sancțiuni, inclusiv embargoul asupra petrolului și cărbunelui.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22