Presedintele Cehiei:In 2016 vor veni si mai multi refugiaţi.E nevoie de o armata europeana

Vlad Toma | 16.02.2016

Milos Zeman, presedintele Cehiei, a declarat recent că numărul refugiaţilor care vor ajunge în UE în 2016 va fi cel puţin dublu în raport cu cel de anul trecut, precizând ca vocile pesimiste consideră că numărul va fi chiar de trei sau patru ori mai mare.

Pe aceeași temă

 

"Pesimistii afirma ca valul de refugiati va fi de trei, patru sau chiar de cinci ori mai mare in 2016. Asa cum stiti, un milion de refugiati se afla deja in Germania. Este un numar urias. Daca li se alatura inca doua milioane, atunci nu-mi pot imagina ce s-ar putea intampla " anul acesta", a declarat preşedintele ceh, intr-un interviu pentru agentia rusa Tass citat de Hotnews.


El a mai spus ca este nevoie de "o armata europeană" pentru a evita riscurile care ar putea decurge din aceasta situatie. In viziunea sa, armata ar putea "apara frontiera externa a zonei Schengen sau intreaga Uniune Europeana. Dupa cum stiti, Romania si Bulgaria nu sunt membre Schengen", adaugand ca infiintarea acestei armate "este pasul de care avem nevoie pentru rezolvarea crizei migratiei".


"Al doilea pas", in opinia sa, este "deportarea". "Atunci cand a fost ucisa o fata in Suedia, in urma cu o saptamana, premierul acestei tari a anuntat ca 80.000 de imigranti ilegali urmeaza sa fie expulzati din regat", a declarat seful statului ceh. 
 

"Eu cred ca este necesar sa fie deportati nu doar migrantii economici, ci si toti cei care sunt implicati in planificarea unor atacuri teroriste. Desigur, deportarea este o masura dureroasa, dar necesara", a apreciat Zeman.  
 

"As dori sa repet (ca) trebuie sa facem doi pasi: primul - sa ne protejam frontierele externe, iar al doilea - sa-i deportam pe cei despre care tocmai v-am vorbit. Refugiati nu vin doar din tari devastate de razboi.

 

"Vin si din Pakistan, inclusiv din Kosovo si Albania, in Europa, din Senegal, Eritreea si multe alte tari in care nu sunt razboaie", a adaugat Zeman.


"Ar fi gresit sa se spuna ca aceasta criza a migratiei isi are originea in problema razboiului din Orientul Mijlociu", a incheiat Zeman, adaugand ca refugiatii este necesar sa fie ajutati "pe teritoriul lor".  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22