Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, vizită fulger la Kiev

L. G. | 15.09.2022

Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a sosit joi la Kiev, în cea de a treia sa vizită de la începutul războiului rus și se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmigal.

Pe aceeași temă

”Mă aflu la Kiev în a treia mea vizită de la începutul Războiului cu Rusia”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Ursula von der Leyen, precizând că se întâlneşte cu Zelenski şi Şmigal.

 

Aceste discuţii vizează modul de ”apropiere al economiilor noastre şi populaţiilor noastre” în contextul în care Ucraina avansează către aderarea la UE.

 

UE a aprobat în iunie candidatura Ucrainei, care are ambiţia să adere atât la Uniune, cât şi la NATO, spre marrea nemulţumire a Moscovei, care a invadat această fostă republică sovietică la 24 februarie.

 

Occidentul a impus o serie de sancţiuni Rusiei din cauza invaziei şi războiului ruse şi furnizează arme Kievului, o susţinere crucială care i-a permis să recucerească, în ultimele săptămâni, teritorii largi de la armata rusă.

 

Ucraina vrea însă şi o susţinere financiară, în contextul în care economia sa s-a prăbuşit din cauza războiului, iar situaţia energetică, odată cu apropierea iernii, se anunţă dificilă în regiunile în care au avut loc lupte.

 

Ministrul ucrainean al Finanţelor, Serghii Marcenko, estima în mai că Kievul are nevoie de cinci miliarde de dolari pe lună pentru a-şi acoperi deficitul bugetar.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22