Preşedintele Rep. Moldova: Partidele au o săptămână pentru a crea o majoritate parlamentara

Vlad Toma | 06.01.2016

Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova le-a transmis partidelor din Parlamentul de la Chişinău că au o săptămână pentru formarea unei majorităţi parlamentare, cerându-le de asemenea să ţină cont de optiunea proeuropeana a cetatenilor moldoveni.

Pe aceeași temă

 

Radio Chişinău citează un comunicat de presa trimis de Presedintie, în care se mentioneaza ca in cadrul discutiilor de marti nu a fost propus niciun candidat la functia de prim-ministru, iar seful statului a solicitat ca potentialii candidati sa intruneasca criteriile de integritate si asupra lor sa nu planeze suspiciuni de coruptie. 
 

Conform sursei citate, liderii PLDM, PL si PD au participat la discutiile cu Nicolae Timofti, la fel ca şi exponentii grupului Leanca si ai celor 14 fosti deputati comunisti care impreuna cu democratii au creat Platforma Social-Democrata. 

 

Invitatii de a participa la consultari au fost trimise, de asemenea, socialistilor si comunistilor. Purtatorul de cuvant al presedintelui, Vlad Turcanu, a declarat pentru IPN ca primii au raspuns negativ la invitatia sefului statului, iar comunistii au dat un raspuns evaziv.
 

Parlamentarii moldoveni au boicotat luni sedinta in care guvernul condus de premierul nominalizat Ion Sturza urma sa primeasca votul Parlamentului. Doar 47 de parlamentari din cei 101 au venit la sedinta, neexistand astfel cvorumul necesar.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22