Prezidenţiabilul Macron: UE trebuie să se reformeze sau să înfrunte un posibil Frexit

E.b. | 01.05.2017

Emmanuel Macron, liderul En Marche, candidatul cu cele mai mari şanse să ocupe fotoliul de preşedinte al Franţei de la Palatul Élysée: „Consider că parte a mandatului meu va fi în acelaşi timp reformarea în profunzime a proiectului european şi a Uniunii Europene”.

Pe aceeași temă

 

 


Emmanuel Macron ,prezidenţiabilul En Marche, a declarat luni dimineaţă că blocul comunitar trebuie să se reformeze ori se va confrunta cu posibilitatea unui Frexit - ieşirea Franţei din UE, relatează BBC, preluat de News.ro.

 

Declaraţiile candidatului proeuropean au loc în timp ce acesta se pregăteşte de ultima săptămână de campanie înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care se va confrunta cu Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional, de extremă-dreapta.

 

Marine Le Pen s-a bazat pe o retorică eurosceptică şi a promis inclusiv organizarea unui referendum cu privire la poziţia Franţei în Uniunea Europeană.

 

Aceasta a câştigat sprijin electoral în special în zonele rurale şi industriale, unde a promis că va prelua controlul asupra graniţelor şi va pune capăt imigraţiei, fie legală sau ilegală, în Franţa.

 

 

 

"Oamenii sunt furioşi şi nervoşi cu privire la disfuncţionalităţile UE"

 

 

 

Sunt un proeuropean, am apărat constant în timpul acestor alegeri ideea şi politicile europene, pentru că cred că sunt extrem de importante pentru francezi şi pentru poziţia acestei ţări în globalizare”, a declarat Emmanuel Macron.

 

Totuşi, prezidenţiabilul de centru-stânga a explicat că ”trebuie în acelaşi timp să ne uităm la situaţie, să ne ascultăm oamenii şi să acordăm atenţie faptului că aceştia sunt furioşi şi nervoşi cu privire la disfuncţionalităţile UE”.

 

Deci consider că parte a mandatului meu va fi în acelaşi timp reformarea în profunzime a proiectului european şi a Uniunii Europene”, a precizat liderul En Marche.

Macron a declarat că ar fi vorba de trădare, dacă ar permite blocului comunitar să funcţioneze ca până în acest moment.

 

Şi nu vreau să fac asta. Pentru că vom avea un Frexit sau vom avea din nou Frontul Naţional”.

 

Prezidenţiabilul En Marche conduce cu un avans considerabil de 20% în cele mai multe sondaje, dar a pierdut din sprijinul electoral în ultima săptămână de campanie, după ce prezenţa sa la o grevă din Amiens a fost sabotată de către Marine Le Pen.

 

Duminică, Macron a vizitat Memorialul Holocaustului din Paris. De asemenea, francezii au marcat Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului, un subiect care s-a dovedit ceva mai sensibil pentru Marine Le Pen.

 

Recent, Marine Le Pen, prezidenţiabila de extremă-dreapta a stârnit indignare după ce a sugerat că autorităţile franceze nu sunt responsabile pentru reţinerea a peste 13.000 de evrei în timpul războiului, care au fost ulterior trimişi în lagărele de exterminare ale regimului nazist din Germania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22