Primarul Londrei, Sadiq Khan, se opune vizitei lui Trump în UK: nu merită covorul roşu

Dora Vulcan | 06.06.2017

Primarul Londrei Sadiq Khan este de părere că Marea Britanie nu ar trebui să „rostogolească covorul roșu“ pentru Donald Trump, după ce președintele american a relansat un atac asupra sa, deformând mesajele pe care le-a transmit populaţiei după atentatul de sâmbătă noaptea.

Pe aceeași temă

 

 

Vorbind la postul de ştiri Channel 4, după noaptea de priveghi ţinută pentru victimele atacului produs în urmă cu două zile, primarul Londrei a spus că nu crede că președintele SUA ar merita onoarea rostogolirii covorului roşu la o vizită de stat, cum e cea în care a fost invitat de premierul Theresa May, despre care Khan crede că s-a grăbit cu invitaţia sa.  

 

Când a fost întrebat de Channel 4 ce anume crede că ar avea Trump împotriva sa, Khan a răspuns: „Ei bine, uite, de sâmbătă lucrez cu poliţia, cu serviciile de urgenţă, cu guvernul şi alții pentru a face față atacului oribil. Pur și simplu nu am avut timp să răspund tweet-urilor lui Donald Trump“, spune Khan în interviul acordat Channel 4, citat de The Independent.

 

"Eu spun de mult timp ca invitatia adresata de premierul Theresa May lui Donald Trump de a face o vizita de stat este una prematura", a afirmat Sadiq Khan. "Vizitele de stat sunt adresate liderilor internationali care s-au remarcat", a adaugat el. "Multi dintre britanici nu sunt de acord cu multe dintre politicile lui Donald Trump, astfel ca nu ar trebui sa avem aceasta vizita de stat", a adaugat Sadiq Khan.

 

 

De fapt - scrie The Independent - mesajul domnului Khan a fost:

 

 „Mesajul meu pentru londonezii si vizitatorii de mare orașul nostru este să fie calmi şi vigilenţi astăzi. Veţi vedea o prezenţă crescută a poliției astăzi, inclusiv ofițeri înarmați și ofițeri în uniformă. Nu există nici un motiv să fiţi îngrijoraţi de acest lucru.“ 

 

Trump a deformat mesajul lui Khan susţinând că primarul Londrei ar fi spus că locuitorii Londrei nu ar trebui să se îngrijoreze de pericolul terorist. 

 

 

 

  • Trump nu renunță. Cel mai puternic om al planetei îl atacă din nou pe primarul Londrei

 

 

Președintele american, Donald Trump, și-a reînnoit luni atacurile pe Twitter împotriva primarului Londrei, Sadiq Khan, vizibil iritat de replica primăriei capitalei britanice care i-a reproșat liderului de la Casa Albă că a scos din context declarațiile făcute de Khan, relatează AFP.

 

 

 

'Scuză patetică a primarului Londrei, Sadiq Khan, care a trebuit să găsească o explicație rapidă la declarația sa 'Nu este motiv de alarmare!' Media tradiționale se străduiesc din greu pentru a vinde această versiune'', scrie cel mai puternic om al planetei pe Twitter, citat de AFP.

 

 

 

Pathetic excuse by London Mayor Sadiq Khan who had to think fast on his "no reason to be alarmed" statement. MSM is working hard to sell it!

 
 

 

 

 

  • Primarul Londrei: primarul are lucruri mai bune de făcut decât dezinformările lui Trump - a răspuns Primăria Londrei în ziua gestionării atentatului terorist, la acuzația pe care Trump i-a adus-o primarului londonez

 

 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, are "lucruri mai bune de facut" decat sa raspunda unui mesaj "dezinformat" de pe Twitter al presedintelui american Donald Trump, care l-au acuzat ca nu ia in serios amenintarea terorismului in urma atacului din orasul sau, a raspuns purtatorul de cuvant al Primariei intr-un comunicat de presa, relateaza AFP.

 

 

 Primarul "are lucruri mai importante de facut decat sa raspunda unui tweet dezinformat al lui Donald Trump, care a scos din context in mod deliberat remarcile care indeamna londonezii sa nu se alarmeze" cu privire la prezenta mare a fortelor de politie pe strazile capitalei , a declarat purtatorul sau de cuvant intr-un comunicat de presa.

 

Donald Trump l-a criticat duminica pe primarul Londrei, Sadiq Khan, pe care l-a acuzat ca nu ia in serios amenintarea terorista, la o zi dupa atentatul din centrul capitalei britanice, a relatat AFP.

 

AFP atrage atenția că Sadiq Khan a făcut referire în declarația sa în mod evident la prezența sporită a poliției la Londra, în timp ce Trump a văzut în aceasta o subestimare a amenințării teroriste.

 

"Cel putin 7 morti si 48 raniti in atac terorist si primarul din Londra spune ca nu exista" nici un motiv sa fii alarmat! ", a scris Trump pe Twitter, denaturând spusele lui Khan.

 

 

 

We must stop being politically correct and get down to the business of security for our people. If we don't get smart it will only get worse

 
 
 

 

 

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând, după ultimul bilanţ, 7 morți și 48 de răniţi, înainte de fi uciși de poliție. Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22