Putin se teme că va fi otrăvit şi şi-a înlocuit întregul personal de la Kremlin

Redactia | 18.03.2022

Vladimir Putin devine din ce în ce mai paranoic şi se teme că o persoană din cercul său de apropiaţi îl va otrăvi, potrivit informaţiilor obţinute de jurnalistul american Craig Copetas.

SHARE 4

„Spălătorese, secretare, bucătari - o întreagă garnitură nouă de oameni. Evaluarea comunităţii de informaţii este că Putin este speriat”, susţine Copetas.

Sursele sale i-au spus că Vladimir Putin este speriat mai ales de ideea că ar putea fi otrăvit.

O altă informaţie nouă este că unul dintre generalii care erau consideraţi apropiaţi ai liderului de la Kremlin a fost arestat şi este interogat acum de FSB. Dar nici în FSB preşedintele nu pare să aibă deplină încredere, mai ales după ce s-a dovedit că operaţiunea din Ucraina nu merge cum erau planurile iniţiale.

Doi şefi ai FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, au fost plasaţi în arest la domiciliu, a anunţat de curând un jurnalist rus de investigaţii, specializat în anchete despre serviciile secrete şi de spionaj ale Federaţiei Ruse.

Potrivit altor surse, armata ar da vina pe serviciile de spionaj pentru că, în momentul în care a planificat invadarea Ucrainei, nu a avut informaţii corecte despre rezistenţa pe care ar putea s-o întâmpine  în teren din partea ucrainenilor.   

De altfel, Vladimir Putin a apărut joi la televiziunea rusă de stat pentru a-i denunţa pe ruşii care s-au opus războiului cu Ucraina. El i-a calificat drept „gunoaie” şi „trădători”.   

Mai mulţi oponenţi de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviţi de-a lungul timpului. Jurnalistul Craig Copetas reaminteşte că este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine şi Putin.   

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv.

În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viaţă după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, iar în 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a supravieţuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.   

Cu o carieră jurnalistică ce se întinde pe aproape cinci decenii, jurnalistul  Craig Copetas a lucrat la mai multe publicaţii prestigioase şi a fost corespondent în mai multe ţări, contribuind la investigaţii jurnalistice de răsunet.  La un moment dat a lucrat chiar în Moscova, iar în 1990 primea premiul Şcolii de Jurnalism de la Universitatea New York pentru cele mai bune relatări despre Uniunea Sovietică.   

Comentarii 4

Darie - 03-18-2022

Deci după ce din ordinul tău au murit mii de oameni, inclusiv prin otrăvire, tu te temi că vei fi omorât. Omul e o poveste tristă pe Pământ. Se naște neputincios, atât de neputincios încât trebuie spălat la fund și hrănit, căci, la începuturile lui, pentru a supraviețui omul nu poate să facă singur nici una - nici alta. Omul crește și începe să viseze. Și în visele lui el e întotdeauna un împărat. Peste profesia lui, peste anturajul lui, peste țara lui, peste întreaga lume dacă s-ar putea. Pentru asta omul va călca în picioare pe semenul lui. Pentru ce vrei tu să fii, omule, tocmai ceea ce Universul întreg urlă la tine că nu ai fost, nu ești și nici nu vei fi? Pentru ce ești tu, omule, atât de prost? Pentru ce ești tu, Putin, atât de prost?

Răspunde

Doru Tascau - 03-18-2022

Mai degrabă sa-și înlocuiască poporul; nu cred ca mai poate avea încredere in el…

Răspunde

Cetățean responsabil - 03-18-2022

Măi, măi, măi..., cum turnați voi presa mainstream, gaz pe foc. Nu este paranoic, este precaut. Altfel ar fi prost. Corect este să redactați Navalnâi și nu Navalnîi. Dar vouă „elitelor” GDS nu vă place limba română, dar o folosiți din nevoia de a ne spăla creierii.

Răspunde

Andronache Sorin - 03-18-2022

Dar acest jurnalist american de unde a aflat?Parcă știu că CIA-ul a încercat de-a lungul timpului să-l lichideze pe Fidel Castro printre altele și prin otrăvire...

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22