Reactia Moscovei la informatiile privind intarirea prezentei militare a NATO in Est

Tudor Despina | 29.10.2015

Informatiile privind o eventuala intarire a prezentei militare a NATO pe Flancul Estic provoaca reactii la Moscova. Kremlinul atrage atentia asupra “pericolului” acestei situatii.

Pe aceeași temă

 

O eventuala intarire a prezentei militare a Aliantei la granitele Federatiei Ruse nu este un fenomen nou, sustine purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

 

Este aceeasi apropiere a NATO si a infrastructurii sale militare de granitele noastre. Nu este un fenomen nou, este un fenomen despre pericolul caruia noi vorbim de mai mult timp”, a spus Peskov, potrivit TASS, citata de Agepres.

 

Statele membre NATO discută despre o suplimentare a trupelor staţionate la frontiera cu Rusia şi plasarea lor sub comanda Alianţei Nord-Atlantice, anunta Wall Street Journal.

 

Un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune, transmite postul Radio Free Europe-Radio Liberty.

 

Tările din centrul si estul Europei sunt îngrijorate in privinta următoarelor mişcari ale Moscovei, după anexarea Peninsulei Crimeea, anul trecut. Faptul că armata rusă şi-a multiplicat exerciţiile în regiune a sporit aceasta îngrijorare.

 

Discuţiile despre suplimentarea trupelor la frontiera cu Rusia au loc în urma presiunilor facute de state din Europa Centrală şi de Est în vederea consolidării prezenţei Alianţei Nord-Atlantice în regiune.

 

Preşedinţia română, scrie RFE-RL, a anunţat joi că Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia vor solicita la summitul NATO prevăzut pe 4 noiembrie la Bucureşti măsuri de "consolidare a frontierei de est a NATO".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22