Regina Marii Britanii a prezentat în Parlament angajamentul guvernului pentru Brexit pe 31 octombrie

Laurentiu Gheorghe | 14.10.2019

În discursul Reginei din Parlament britanic, Guvernul se angajează să obțină Brexit-ul pe 31 octumbrie și să majoreze cheltuielile publice pentru sistemele de educație și sănătate.

Pe aceeași temă

În primul rând regina a vorbit despre Brexit: „Prioritatea Guvernului meu a fost mereu asigurarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 31 octombrie. Guvernul meu intenţionează să obţină un nou parteneriat cu Uniunea Europeană, bazat pe comerţul liber şi cooperare”.

Regina a prezentat şi un nou proiect de lege privind imigraţia, care va „pune bazele unui sistem de imigraţie corect, modern şi global”. Aceasta a adăugat: „Guvernul rămâne angajat în a se asigura că cetăţenii UE cu reşedinţă în Regat, care şi-au clădit vieţile aici şi au oferit atât de mult Regatului Unit, vor avea dreptul să rămână în ţară”. Suverana a prezentat şi un nou plan economic. „Noul plan economic al Guvernului va fi caracterizat de o strategie fiscală responsabilă, investind în creşterea economică, în acelaşi timp menţinând stabilitatea finanţelor publice”.

Printre celelalte puncte menţionate în discurs se numără şi creşterea cheltuielilor pentru serviciul naţional de sănătate şi sentinţe mai dure pentru infractori. Spre sfârşitul discursului său, Regina a vorbit din nou despre Brexit. „Odată cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Guvernul meu se va asigura că va continua să joace un rol important în problemele externe, apărând interesele ţării şi promovându-i valorile. Guvernul va fi în fruntea eforturilor de a rezolva cele mai complexe probleme internaţionale de securitate. El va apăra comerţul liber global şi va colabora cu partenerii internaţional pentru a rezolva cele mai stringente provocări globale. Va prioritiza lupta împotriva schimbărilor climatice şi se va asigura ca toate fetele să aibă acces la 12 ani de educaţie de calitate”, a mai spus Regina Marii Britanii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22