Romanca ranita in atacul de la Londra, stare grava-lovita de masina si aruncata in Tamisa

E.b. | 23.03.2017

Cei doi romani raniti in atacul de la Londra sunt un barbat si o femeie, turisti, iar femeia se afla intr-o stare "relativ critica", ea fiind lovita de masina atacatorului pe podul Westminster si proiectata in Tamisa, a anuntat ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache.

Pe aceeași temă

 
 

  
 Mihalache a precizat, la Antena 3, ca tanara are "multiple fracturi si leziuni", iar plamanii ii sunt mentinuti in functiune cu ajutorul aparatelor.

 

 

Una dintre cele 2 persoane de cetatenie romana ranite se afla in continuare internata in stare grava, iar cealalta, care a fost ranita usor in urma incidentului, a fost externata, informeaza MAE.

 

Cei doi tineri romani raniti in atacul de miercuri de la Londra urmau sa se casatoreasca, a declarat ambasadorul roman in Regatul Unit, Dan Mihalache.  
 

Romanii venisera ca turisti in capitala britanica si sarbatoreau acolo ziua unuia dintre ei.
 

"Tanara este intr-o stare relativ complicata, destul de grava cu leziuni cerebrale, cu plamanii care sunt pe punctul de a ceda, baiatul e in stare buna are doar o fractura la laba piciorului, dar in ceea ce o priveste pe tanara speram ca se va redresa. Erau turisti, din pacate au avut ghinion, venise sa isi serbeze ziua de nastere erau prieteni urmau sa se casatoreasca", a declarat Mihalache, la Realitatea TV.

 

Ambasada Romaniei mentine permanent legatura atat cu familia persoanei aflate in stare grava, cat si cu cetateanul roman care a fost externat, potrivit ministerului de externe.

 

Ambasadorul Romaniei la Londra a explicat ca starea grava a femeii este determinata de faptul ca ea a fost lovita de masina atacatorului si a fost proiectata in raul Tamisa, de unde a fost recuperata de echipele de salvare si transportata la spital.

 

Dan Mihalache a precizat ca tanarul care o insotea are o fractura la laba piciorului si ca ar fi urmat sa isi sarbatoreasca vineri ziua de nastere.

 

Doi cetateni romani au fost raniti in atacul de miercuri de la Palatul Westminster, informeaza Ministerul de Externe intr-un comunicat de presa. Cele doua victime au fost transportate la spitalele din zona pentru a primi ingrijiri medicale.

 

 

 

Precizari MAE referitoare la atacul de la Londra

 

 

Ministerul Afacerilor Externe exprima profundul regret si condoleante pentru pierderea de vieti omenesti in urma atacului care a avut loc astazi, 22 martie, la Londra. In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic.

 

In urma demersurilor de urgenta intreprinse de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord pe langa autoritatile locale, cu privire la identificarea cetateniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite urmatoarele:

 

Din cele mai recente informatii obtinute de la autoritatile locale, au fost identificate 2 persoane de cetatenie romana care au fost ranite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona in vederea acordarii asistentei medicale.
Precizam faptul ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.


 

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza in continuare evolutia situatiei, mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22