Romania poate contribui la o solutie politica in Siria, sustine ambasadorul SUA la NATO

Tudor Despina | 07.10.2015

Romania poate contribui la o solutie politica in Siria, sustine ambasadorul american la NATO. Asta in conditiile in care Bucurestiul inca are deschisa ambasada de la Damasc.

Pe aceeași temă

 

Conflictul din Siria are nevoie de o solutie politica, a spus Douglas Lute, citat de Radio Romania Actualitati. Ambasadorul american la Alianta Nord-Atlantica a facut apel catre statele membre NATO care inca mai au relatii cu guvernul lui Bashar al-Assad sa se implice pentru o solutie politica.

 

Este nevoie de state ca Romania, sustine Lute, cu o ambasada inca deschisa la Damasc si cu legaturi in politica interna siriana, pentru ca toata situatia din Siria nu va fi rezolvata militar.

 

Mentionand rolul Bucurestiului in coalitia occidentala impotriva gruparii teroriste Stat Islamic, Douglas Lute a indemnat autoritatile romane sa continue eforturile internationale de atenuare a crizei umanitare din Siria.

 

Conflictul care a devastat Siria a cunoscut o complicatie, incepand de la mijlocul saptamanii trecute, atunci cand rusii au lansat primele lovituri aeriene pe teritoriul tarii din Orientul Mijlociu. Dincolo de riscul incrucisarii focului cu fortele coalitiei conduse de Statele Unite, Occidentul acuza Moscova ca se foloseste de pretextul luptei antiteroriste pentru a ataca opozitia moderata anti-Assad.

 

Mai mult, rusii au provocat tensiuni si cu turcii, dupa ce Ankara a reclamat incalcarea spatiului aerian de doua avioane militare rusesti, actiune condamnata de NATO, despre care Secretarul General Stoltenberg a spus ca “nu arata a accident”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22