Rusia acuză UE că „sponsorizează terorismul” și a devenit parte din conflict

L. G. | 20.10.2022

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că livrările de arme ale Uniunii Europene către Kiev au făcut ca blocul să devină parte a conflictului.

Pe aceeași temă

Ministerul rus a adăugat că țările care alimentează Ucraina cu arme sunt „sponsori ai terorismului”, relatează Sky News.

Într-un briefing la Moscova, purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova a repetat criticile agresive ale Moscovei la adresa Occidentului pentru că a trimis arme avansate în valoare de miliarde de dolari Ucrainei pentru a ajuta Kievul să se apere împotriva campaniei militare de opt luni a Rusiei.

Între timp, membrii Uniunii Europene au convenit asupra unor noi măsuri împotriva Iranului din cauza furnizării de drone către Rusia.

„Ambasadorii UE au convenit asupra unor măsuri împotriva entităților care furnizează drone iraniene care au lovit Ucraina”, a anunțat președinția cehă a UE într-un tweet.

„Statele UE au decis să înghețe activele a trei persoane și a unei entități responsabile pentru livrările de drone (și) este, de asemenea, pregătită să extindă sancțiunile la alte patru entități iraniene care figurau deja pe o listă anterioară de sancțiuni.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22