Rusia amenință cu o „confruntare militară directă” cu SUA

Redactia | 13.04.2022

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a declarat că statele occidentale sunt direct implicate în evenimentele actuale, deoarece continuă să alimenteze Ucraina cu arme și muniții.

Pe aceeași temă

„Statele occidentale sunt direct implicate în evenimentele actuale, deoarece continuă să alimenteze Ucraina cu arme și muniții, incitând astfel la mai multă vărsare de sânge”, a spus Antonov, citat de American Military News, preluată de Rador.

Comentariile lui Antonov vin după aproximativ o lună și jumătate de lupte între forțele invadatoare ruse și cele de apărare ucrainene. Chiar înainte de începerea luptei, SUA și alte națiuni occidentale au trimis sute de lansatoare antitanc și antiaeriene în Ucraina. SUA și membrii Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au continuat să trimită arme în Ucraina pe tot parcursul luptelor în curs.

Săptămâna trecută, SUA au furnizat Ucrainei alte arme în valoare de 300 de milioane de dolari, inclusiv drone avansate Switchblade-600 care pot zbura deasupra câmpului de luptă, scanând ținte înainte de a le lovi și de a exploda. Noile drone Switchblade-600 sunt mai puternice decât predecesoarele lor Switchblade-300 și pot elimina tancurile inamice.

„Avertizăm că astfel de acțiuni sunt periculoase și provocatoare, deoarece sunt îndreptate împotriva statului nostru”, a spus Antonov. „Ele pot conduce SUA și Federația Rusă pe calea confruntării militare directe.”

„Orice furnizare de arme și echipament militar din Occident, efectuată de convoaiele de transport pe teritoriul Ucrainei, este o țintă militară legitimă pentru forțele noastre armate”, a adăugat ambasadorul Rusiei în SUA.
Alți oficiali ruși au amenințat în ultimele săptămâni că vor viza transporturile de arme către Ucraina.

În martie, ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov a declarat că „transferul necugetat” al armelor occidentale în Ucraina reprezintă o „componentă de escaladare a politicii Washingtonului”. Riabkov a spus că forțele ruse ar putea ataca aceste transporturi de arme. Câteva zile mai târziu, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a reiterat observațiile adjunctului său, declarând: „Orice transport care se deplasează pe teritoriul ucrainean, despre care am crede că are arme, ar fi o țintă justă”.

Forțele ruse au desfășurat mai multe lovituri în vestul Ucrainei, debarcând la câteva mile de țările aliate din NATO. Pe 13 martie, rachetele rusești au lovit o bază militară ucraineană din apropierea orașului Iavoriv, ​​unde forțele ucrainene s-au antrenat cu voluntari străini care fac parte din Legiunea Internațională a Ucrainei. Baza militară ucraineană se întinde pe o rază de 10 mile de Polonia, națiune aliată din NATO.

Pe 19 martie, Rusia a susținut că a desfășurat o rachetă hipersonică Kinjhal lansată din aer, care a vizat un presupus depozit de arme ucrainean situat lângă Deliatin. Satul ucrainean este situat la aproximativ 46 de mile de granița Ucrainei cu România și la aproximativ 88 de mile de granița Ucrainei cu Ungaria. România și Ungaria sunt membre ale alianței NATO.

Nu este clar cum va lovi Rusia transporturile de arme care tranzitează în Ucraina dinspre vest, deoarece armata rusă a anunțat că își va muta forțele în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

În ciuda obiectivelor de război în schimbare ale Rusiei, Antonov a spus că solicitările Rusiei pentru o soluționare a conflictului rămân aceleași, „inclusiv cererea de luare în considerare necondiționată a intereselor de securitate ale Rusiei, demilitarizarea și denazificarea statului ucrainean, asigurându-i statutul neutru și non-nuclear, precum și recunoașterea suveranității Rusiei asupra Crimeii și a independenței (așa-numitelor) republici populare Donețk și Lugansk”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22