Rusia anunță că nu va mai tolera acțiunile Israelului din Gaza

Laurentiu Gheorghe | 20.05.2021

Moscova a avertizat Israelul că „nu va mai tolera acțiunile din Gaza, care toarnă gaz pe foc”. După a 11-a zi a conflictului, bilanțul morților a ajuns la 219 palestinieni și 12 israelieni.

Pe aceeași temă

Ciocnirile violente sunt „extrem de ingrijoratoare" pentru Kremlin, iar Mihail Bogdanov, adjunctul ministrului de Externe al Rusiei a cerut Israelului sa fie mai atente la actiunile pe care le intreprind, in urmatoarele ore, potrivit MSN.

Numarul in crestere de victime a dus la intensificarea apelurilor din toata lumea, pentru o incetare a focului intre fortele armate ale Israelului si cele ale miscarii Hamas, din Gaza. Cu toate acestea, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat ca Israelul nu a facut altceva decat sa se apere si a promis ca actiunea va continua, pentru a descuraja atacurile adverse.

"Intr-un schimb de opinii cu privire la situatia relatiilor israeliano-palestiniene, inclusiv in Fasia Gaza, partea rusa si-a exprimat ingrijorarea cu privire la escaladarea tensiunilor si a subliniat ca nu este permis sa existe atat de multe victime civile", a comunicat Bogdanov lui Alexander Ben Zvi, ambasadorul Israelului la Moscova.

Pe de alta parte, Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a afirmat ca Rusia este dispusa sa gazduiasca convorbiri intre cele doua parti in conflict si intreprinde "initiative, prin puterile sale", pentru a exista un mijloc de rezolvare a crizei.

Rusia nu este singura tara care solicita incetarea violentelor din Israel si Fasia Gaza. Astfel, presedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a sunat pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, spunandu-i acestuia ca se "asteapta la o descaladare semnificativa" din partea Tel Aviv-ului, pentru "incetarea focului".

Rusia avertizeaza Washingtonul, inaintea intalnirii Blinken - Lavrov: "Vom stabili liniile rosii, cand vom discuta cu SUA"

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22