Rusia anunță un armistițiu în Mariupol pentru evacuarea ucrainenilor răniți din Combinatul Azovstal

L. G. | 16.05.2022

Ministerul rus al Apărării a anunțat luni după-amiază că a fost convenit un armistițiu în uzina siderurgică Azovstal pentru a permite evacuarea ucrainenilor răniți, anunță BFM TV.

Pe aceeași temă

„În data de 16 mai, în urma negocierilor cu reprezentanții militarilor ucraineni blocați pe teritoriul Uzinei Metalurgice Azovstal din Mariupol, s-a ajuns la un acord privind evacuarea răniților”, a declarat ministerul, potrivit agenției de presă de stat RIA Novosti.

„În prezent, în zona întreprinderii a fost instituit un regim de încetare a focului și a fost deschis un coridor umanitar, prin care militarii ucraineni răniți sunt transportați la o unitate medicală din Novoazovsk, Republica Populară Donețk, pentru a li se oferi toată asistența necesară”, continuă comunicatul.

Novoazovsk se află la circa 40 de kilometri distanță de Mariupol.

Șeful administrației militare ucrainene din regiunea separatistă Donețk, a declarat în urmă cu trei zile că se poartă „negocieri dificile” pentru evacuarea soldaților răniți din buncărele situate în combinatul Azovstal, conform CNN.

„Negocieri dificile sunt în desfășurare, aceste se desfășoară chiar în acest moment, pentru a salva apărătorii — treptat — pentru că Federația Rusă încearcă să-și dicteze condițiile și cerințele cât mai mult posibil. Prin urmare, în primul rând, vor fi luptători răniți grav”, a spus el.

Kirilenko a reiterat comentariile vicepremierului ucrainean Irina Vereșciuk, potrivit cărora partea ucraineană nu va oferi comentarii detaliate despre procesul de negociere.

„Trebuie să vorbim despre asta doar când oamenii vor fi în siguranță. Doar atunci vom oferi comentarii. Negocierile sunt în desfășurare și sunt într-adevăr foarte dificile.

Pentru că, în primul rând, Federația Rusă schimbă întotdeauna condițiile. Și chiar și acele acorduri la care se ajunge nu sunt un acord 100% cu Rusia”, a explicat el.

"Nu există miracole în război. Există realități dure. Prin urmare, doar o abordare sobră și pragmatică funcționează", a spus Irina Vereșciuk, vineri. "Echipa lucrează. Negocierile cu inamicul sunt foarte dificile. Rezultatul poate să nu fie pe placul tuturor. Dar sarcina noastră este să ne scoatem băieții. Pe toți. În viață."

Majoritatea luptătorilor care se află adăpostiți în Azovstal fac parte din controversatul batalion Azov, acuzat în trecut de orientarea neofascistă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22