Pe aceeași temă
Nikolai Pankov a precizat ca autoritatile ar putea anula decizia de a inchide aceste baze, decizie luata acum mai mult de 10 ani, arata BBC.
Cele doua baze militare au fost elemente esentiale ale puterii sovietice in perioada Razboiului Rece.
Decizia a fost anuntat pe fondul escaladarii tensiunilor intre SUA si Rusia in privinta Siriei si in contextul in care Parlamentul rus a aprobat prezenta pe termen lung a soldatilor rusi intr-o baza militara din Siria.
Ministrul rus nu a dat insa mai multe detalii in privinta celor doua baze.
***
Statele Unite ale Americii au decis zilele trecute sa suspende discutiile cu Rusia in privinta strategiei de urmat in Siria, dupa ce regimul Assad, sustinut de autoritatile ruse, si-a intensificat bombardamentele asupra zonelor controlate de rebeli in Alep. Franta si Marea Britanie au criticat de asemenea, in termeni duri, actiunile Rusiei in Siria.
Autoritatile de la Washington au acuzat Moscova ca nu respecta angajamentul de a aplica acordul de incetare a focului asupra caruia s-a cazut de acord acum cateva saptamani.
SUA a acuzat Rusia de barbarie si de minciuna in privinta actiuniile sale in Siria si a sustinerii regimului Assad, in timpul unei intalniri a Consiliului de Securitate al ONU. Rusia a fost acuzata ca ar fi comis mai multe crime de razboi, in special in privinta bombardarii unui convoi cu ajutoare in apropierea orasului Alep, anunta atunci Euronews.
Ambasadorul american a acuzat Rusia ca ar fi bombardat tinte civile si convoaie umanitare. Samantha Power a afirmat atunci ca Rusia si regimul Assad nu cauta pacea ci vor sa mentina in continuarea starea de razboi. Ea a adaugat ca Moscova abuzeaza de privilegiul sau istoric de a detine un loc permanent in Consiliul de Securitate al ONU. "In privinta Siriei, stim ca Rusia a spus mereu un anumit lucru si a facut mereu altceva… Nu va fi pace in Siria atat timp cat Rusia este determinata sa duca mai departe acest razboi", a spus ea in timpul discutiilor.
Rusia neaga ca ar fi atacat un convoi umanitar saptamana trecuta, dand vina pe rebeli sau pe o drona a SUA. Ambasadorul Rusiei la ONU a spus ca grupurile rebele sunt responsabile pentru esecul acordului de incetare a focului si a subliniat faptul ca Rusia nu le va mai face concesii.