Pe aceeași temă
Rusia va închide luni „temporar” toate punctele sale de trecere a frontierei pentru a stopa răspândirea pandemiei fără excepție: auto, feroviare, pietonale, fluviale și maritime. Zborurile externe fuseseră suspendate de vineri.
Închiderea totală a frontierelor pare să fie una dintre cele mai drastice măsuri pe care le-a luat orice altă țară pentru a opri pandemia, China luând o măsură similară săptămâna trecută, pentru toți străinii, însă măsura a fost luata cu mare întârziere.
„Autoritățile au declarat că până sâmbătă au fost înregistrate 1.264 de cazuri confirmate, o creștere de 228 în 24 de ore", conform publicației independente Moscow Times.
În același timp, Radio Free Europe, spune că „raportul unei organizații de cercetare a consumului arată că pe 28 martie peste 166.000 de cetățeni ruși erau sub supraveghere medicală fiind suspecți de infecție cu coronavirus”.
Între timp, potrivit Radio Free Europe, finanțat de stat, „un paznic de consum a raportat pe 28 martie că peste 166.000 de cetățeni erau sub supraveghere medicală pentru semne de infecție cu coronavirus”.
Încă de la începutul crizei, Rusia și-a închis toată granița cu China, ceea ce a permis țării să aibă un număr redus de cazuri până acum, consideră oficialii occidentali.
Săptămâna trecută, președintele Putin a declarat săptămâna viitoare o „vacanță” plătită pentru toți angajații, deoarece întreaga țară intră în carantină. Până în prezent, majoritatea țărilor au preferat să acționeze gradual, băgând în carantină oraș cu oras, regiune cu regiune.
Dacă acțiunea drastică a Rusiei de a închide toate granițele se dovedește eficientă pentru o țară cu 150 milioane de locuitori, alte țări cu focare de epidemie în creștere ar putea urma acest exemplu.