Rușii au atac cu drone la Izmail. Ucraina a lovit cu rachete portul Sevastopol din Crimeea

Redactia | 13.09.2023

Un atac cu drone efectuat miercuri dimineață a avariat infrastructura din portul Izmail și a rănit cel puțin șase persoane, dintre care 3 în stare gravă, a declarat guvernatorul regiunii Odesa Oleh Kiper.

Pe aceeași temă

„Mai multe grupuri de drone au fost lansate asupra districtului Izmail. Din nefericire, au existat lovituri: au fost înregistrate pagube în porturi și alte infrastructuri civile", a declarat Oleh Kiper.

Rușii au lansat peste noapte 44 de drone Shahed, dintre care 32 au fost doborâte, potrivit armatei ucrainene. Se pare că principala țintă a atacurilor a fost portul Izmail.

Izmail, alături de Reni, este unul dintre cele mai mari porturi fluviale pentru cereale din Ucraina și este situat pe Dunăre, la granița cu România.

Autorităţile române au emis, miercuri dimineaţă, un mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Ukraine&#39;s Danube ports attacked again by &quot;Shahed&quot; drones<br><br>According to Ukrainian monitoring media, the &quot;Shahed&quot; drones are already near the ports of Izmail and Reni. The exact number of the drones is unknown.<br><br>An air alert has been declared in the region. <a href="https://t.co/T8P70opUoV">pic.twitter.com/T8P70opUoV</a></p>&mdash; NEXTA (@nexta_tv) <a href="https://twitter.com/nexta_tv/status/1701732889187041676?ref_src=twsrc%5Etfw">September 12, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Potrivit acestuia, durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Un mesaj RO-Alert similar a fost emis şi în Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, alarma RO-Alert s-a dat în jurul orei 3.00 şi a vizat zona Vama Galaţi Rutier spre localitatea Giurgiulesti. Nu s-au înregistrat incidente şi nici apeluri la 112.

Atac cu rachete de croazieră asupra portului Sevastopol din Crimeea

Șantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri dimineață și două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete și trei ambarcațiuni rapide asupra portului, a transmis Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Șapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei și toate cele trei ambarcațiuni au fost distruse de o navă de patrulare, a afirmat ministerul într-un comunicat postat pe Telegram.

„Ca urmare a faptului că au fost lovite de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparații au fost avariate", a precizat ministerul.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea și un important port la Marea Neagră, a spus că cel puțin 24 de persoane au fost rănite.

„Toate serviciile de urgență lucrează la fața locului, nu există niciun pericol pentru civilii din oraș", a declarat Razvozhayev.

În șantierul naval strategic din peninsula anexată în 2014 se construiesc și repară nave și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Razvozhayev a postat o fotografie cu flăcări care au cuprins ceea ce pare a fi infrastructura portuară. Canalele rusești de pe Telegram au postat videoclipuri și mai multe fotografii cu flăcări masive la o instalație de pe țărm.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22