Scopul principal al armatei ucrainene în Bahmut este de a epuiza forțele rusești

L. G. | 28.03.2023

Principala sarcină a Ucrainei în orașul Bahmut este „să epuizeze forțele copleșitoare ale inamicului și să-i provoace pierderi grele”, a declarat marți comandantul Forțelor terestre ucrainene.

Pe aceeași temă

„Ne aflăm acum într-un moment în care inamicul, încercând să captureze Bahmut, și-a aruncat cele mai bune unități pentru a obține victoria”, a spus generalul col. Oleksandr Syrskyi într-un videoclip postat pe Telegram, care îl arată stând alături de trupe în timpul unei vizita in zona.

„Sarcina noastră este să distrugem cât mai mulți inamici și să creăm condițiile pentru ca noi să lansăm o contraofensivă. Prin urmare, trebuie să puneți capăt acelor unități inamice care se află în fața voastră. Ai dovedit deja că poți face asta”, a spus el.

„Vrem să ajungem la granițele Ucrainei, vrem să nimicim inamicul ca acesta să moară – aici, lângă Bahmut, și în alte zone. Principalul lucru este că continuați să vă îndepliniți sarcinile într-o manieră exemplară, și să vă întoarceți în unitățile voastre vii și nevătămați după ce le-ați îndeplinit”, le-a spus Syrskyi soldaților.

„Mulțumită eroismului și profesionalismului militarilor, acțiunilor noastre iscusite și coordonate, utilizării eficiente a capacităților de manevră și arme, apărăm fortăreața Bahmut în ciuda unor păreri negative”, a adăugat el.

Luni, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că Syrskyi a vizitat Bahmut și „a luat o serie de măsuri pentru a rezolva problemele care împiedică efectuarea eficientă a misiunilor de luptă”.

Bahmut este asediat de forțele ruse de luni de zile. Acesta rămâne principalul obiectiv al atacurilor rusești, a declarat duminică pentru CNN Serhii Cerevati, purtătorul de cuvânt al Grupării estice a forțelor armate ucrainene.

Rușii au altă variantă

Agenția TASS a relatat luni că șeful autoproclamatei Republici Donețk, Denius Pușilin, a declarat că forțele ruse avansează în orașul Bahmut, care este practic încercuit, în ciuda rezistenţei puternice, şi că au preluat controlul complet asupra unui complex metalurgic din localitate, AZOM.

„În prezent [trupele grupului de mercenari Wagner] au creat condiții imposibile pentru ca inamicul să încerce chiar și cu mare risc să se aprovizioneze cu armament și muniție, să aducă rezerve proaspete, și chiar să-și retragă răniții - toate acestea sunt extrem de dificile pentru inamic, deoarece toate drumurile se află deja sub tirul [trupelor de mercenari Wagner].

În ceea ce privește orașul în sine, aici a fost importantă curățarea zonei industriale de la uzina AZOM. Aproape că putem vorbi deja despre asta, pentru că militarii de acolo termină cu punctele de rezistență, dar care sunt grupări izolate”, a declarat Pușilin marți dimineață.

Afirmațiile nu au fost verificate independent, relatează Reuters. Presa de stat rusă a raportat anterior că forțele Wagner dețin controlul total asupra fabricii metalurgice AZOM din nordul orașului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22