Secretarul general Jens Stoltenberg: NATO se va implica direct in lupta impotriva ISIS

Dora Vulcan | 09.07.2016

NATO se va implica direct în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic. Anunţul a fost făcut de secretarul general al Alianţei, dupa summitul NATO de la Varsovia, informeaza Digi24.

Pe aceeași temă

 

 

„Am decis să oferim sprijin direct în lupta împotriva ISIS. Toţi aliaţii sunt deja parte a coaliţiei globale împotriva ISIS. Noi am decis, de principiu, ca avioanele AWACS (n.r. - de supraveghere) ale NATO să acorde sprijin direct forţelor coaliţiei. Un semnal clar că ajutăm la eradicarea terorismului. Am decis să lansăm o nouă misiune maritimă de securitate în Marea Mediterană, operaţiunea Sea Guardian. Va avea un scop mai larg, inclusiv preventiv, antiterorist şi de construire a capacităţii operaţionale. Intenţionăm să lucrăm în strânsă legătură cu operaţiunea „Sofia" (n.r. - de gestionare a crizei migranţilor) a Uniunii Europene, în centrul Mediteranei”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

 

Potrivit declarațiilor făcute de secretarul general al Alianței, această contribuție directă a NATO împotriva ISIS va consta în trimiterea avioanelor Alianței de supraveghere care vor zbura deasupra teritoriului Siriei și Irakului pentru a ajuta forțele coaliției globale de luptă împotriva ISIS, astfel încât să ofere toate datele din teren.

 

Această contribuție a fost mult așteptată și cerută insistent de către SUA și s-a negociat multe luni pentru a se ajunge la această variantă.

 

Și România a decis să se implice, în luna februarie, în această coaliție prin trimiterea în Irak a 50 de instructori.

 

Secretarul general al Alianței a mai anunțat o nouă misiune la Marea Mediterană. Scopul acesteia va fi unul preventiv, de luptă împotriva terorismului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22