Sefa FMI avertizeaza Marea Britanie: Brexitul va avea consecinte economice serioase

Vlad Toma | 17.06.2016

Christine Lagarde, sefa FMI, i-a avertizat pe cetatenii Marii Britanii ca eventuala iesire a tarii lor din UE va avea consecinte serioase asupra tarii, impactul economic al acestei masuri urmand sa fie de la "destul de rau" la "foarte, foarte rau".

Pe aceeași temă

 

Avertismentul sefei FMI vine cu cateva zile inainte referendumului pentru iesirea Marii Britanii din UE, care va avea loc saptamana viitoare, joi, in 23 iunie. Lagarde s-a intalnit ieri cu ministrii de Finante din UE pentru a discuta posibilele consecinte ale unui eventual Brexit, scrie express.co.uk.

 

"Nu facem acest lucru din ratiuni politice, aceasta nu este misiunea FMI, ci in primul rand pentru ca exista un risc important de revenire a recesiunii si apoi pentru ca nu este o problema interna, ci una internationala", a declarat Lagarde, conform sursei citate.

 

Banca Angliei a anuntat de asemenea, acum cateva saptamani, ca economia Marii Britanii isi va incetini in mod serios ritmul de crestere si ar putea intra chiar in recesiune daca se va vota pentru iesirea din UE.

 

Banca centrala a Angliei anunta ca, in cazul unui Brexit, pretul lirei sterline va cadea si somajul va creste.

 

"Daca se va vota pentru Brexit va exista o incetinire a cresterii economice si o crestere serioasa a inflatiei. Exista desigur tot felul de scenarii posibile care pot include si o recesiune tehnica," a spus Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei, citat de Reuters.

 

Acesta a precizat ca exista limite in privinta a ceea ce Banca Angliei poate face pentru a controla consecintele economice ale unui eventual Brexit.

 

Premierul David Cameron a comentat pozitia Bancii Angliei aratand ca aceasta institutie nu putea fi mai clara in privinta a ceea ce ar putea insemna iesirea Marii Britanii din UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22