Pe aceeași temă
Premierul israelian a mers la Moscova pentru a discuta cu Putin asupra unor mecanisme de coordonare militara intre cele doua state in Siria, potrivit unui anunt facut de Guvernul israelian, citat de AFP si preluata de Agerpres.
Scopul declarat este de evitare a “neintelegerilor intre fortele israeliene si cele rusesti”, se arata in comunicatul premierului israelian.
“Este important pentru toata lumea, inclusiv pentru Rusia, sa stie ca actionam”, a subliniat Netanyahu, aratand ca Israelul isi pastreaza libertatea de actiune in Siria.
Potrivit unui acord convenit de seful Statului Major israelian, Gadi Eisenkot, cu omologul sau rus, Valeri Gherasimov, viitorul organism de coordonare ar urma sa fie condus de ajunctii celor doi inalti oficiali.
Germanii saluta implicarea ruseasca in Siria
La finalul saptamanii trecute, ,ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a salutat implicarea militara crescuta a Rusiei in Siria, precizand ca e nevoie de o pozitie comuna in privinta conflictului din cauza caruia sute de mii de sirieni au fost nevoiti sa-si paraseasca tara.
Steinmeier a facut aceste declaratii duminica, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau american, John Kerry.
Oficialul german a mai spus ca "trebuie sa dam deoparte interesele nationale inguste pentru moment" pentru a invinge ISIS, adaugand ca acest lucru se poate obtine doar cu implicarea Turciei, Arabiei Saudite, Iranului si Rusiei.
Potrivit presei americane, Rusia a trimis armament si militari in Siria, pentru a-l sprijini pe presedintele Bashar al Assad, acuzat de Occident de crime impotriva propriului popor. Tarile vestice au evitat orice implicare in conflictul din Siria, unde fortele guvernamentale se lupta atat cu militantii ISIS, cat si cu factiuni militare antiguvernamentale.