Situația din Republica Moldova, discutată în Consiliul de Securitate al Rusiei

Tudor Despina | 22.01.2016

Situația din Republica Moldova a fost discutată la Moscova, în cadrul unei ședințe prezidate de Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

 

Membrii Consiliului de Securitate al Federației Ruse au analizat “situația politică internă gravă în creștere din Moldova”, după cum arată Kremlinul. Ședința vine la doar o zi după ce Parlamentul European a cerut official Moscovei să nu se mai amestece în chestiunile interne de la Chișinău.

 

Rusia să înceteze să se mai amestece în treburile interne ale Moldovei, se arată într-un raport adoptat joi de Parlamentul European.

 

Documentul publicat de Legislativul European este un raport privind progresele reformelor din Moldova, Ucraina si Georgia, la un an de la ratificarea acordurilor de asociere și de liber schimb cu cele trei state. “Rusia trebuie să înceteze să se amestece direct sau indirect în conflictele din Georgia, Moldova și Ucraina și să nu mai interfereze cu aspirațiile lor europene”, spun eurodeputații.

 

În rezoluția care salută progresele Georgiei, Moldovei și Ucrainei pe ”calea lor pentru o integrare politică și economică mai mare cu Uniunea Europeană”, deputații cer Rusiei să înceteze implicarea directă și indirectă în conflictele din teritorii, inclusiv ocuparea Crimeei, spunând de asemenea că sprijinul financiar al UE trebuie să fie combinat cu progrese concrete privind reformele”, se mai arată în documentul Parlamentului European.

 

Deputații salută formarea unui nou govern al Moldovei după mai bine de un an de criză politică, însă “deplâng furtul a 1 miliard de euro din sistemul bancar moldovean și cer ca vinovații să fie aduși în justiție”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22