Socialiștii câștigă primăria orașului Chișinău prin Ion Ceban care l-a învins pe Andrei Năstase

Laurentiu Gheorghe | 04.11.2019

Candidatul Partidului Socialist este primul candidat al stângii care câștigă postul de primar al Capitalei R. Moldova. În Turul al II-lea ale alegerilor locale el a avut 52,4% din voturile alegătorilor.

Pe aceeași temă

Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, după prelucrarea tuturor celor 307 procese verbale, socialistul Ion Ceban a câștigat alegerile pentru șefia capitalei, cu o diferență de 4,8% în fața concurentului său, Andrei Năstase, care a beneficiat de susţinerea a 47.6% din electorat.

Unimedia amintește că în turul I al alegerilor locale din 20 octombrie, candidatul PSRM, Ion Ceban a obținut 40,1%, iar candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase - 31,1%.

Primul candidat de stânga la poziția de primar al capitalei, Ion Ceban, a ieșit învingător cu votul a 52.52% dintre alegătorii care și-au exercitat dreptul la vot în turul II de scrutin pentru alegerile locale, câștigând la diferență de câteva procente în fața pro-europeanului Andrei Năstase, potrivit Unimedia. Aceste alegeri sunt primul test electoral după venirea la guvernare, în vara acestui an, a coaliţiei formate din socialiştii proruşi ai preşedintelui Igor Dodon şi Blocul proeuropean ACUM (PAS plus PPDA).

Ion Ceban are 39 de ani. A fost deputat în trei legislaturi, este secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor, a fost purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon și în ultimii patru ani a fost liderul consilierilor socialiști din Consiliul Municipal Chișinău. A deținut și funcții în executiv, fiind șef de direcție și ministru-adjunct.

Aceste alegeri locale sunt primul test electoral după venirea la guvernare, în vara acestui an, a coaliţiei formate din socialiştii proruşi ai preşedintelui Igor Dodon şi Blocul proeuropean ACUM (PAS plus PPDA). Cele două forțe politice s-au coalizat la nivel guvernamental cu scopul declarat al "dezoligarhizării”, după alungarea de la putere a liderului Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22