Sondaj - De ce se teme cel mai mult lumea: coronavirus, șomaj și sărăcie

Laurentiu Gheorghe | 03.09.2020

Aproape jumătate din populația lumii declară că cel mai mult se teme de coronavirus, arată concluziile unui studiu realizat de Ipsos, What Worries the World.

Pe aceeași temă

Locuitorii din 14 state din cele 27 care au făcut obiectul studiului au răspuns că teama de Covid-19 este principalul lor stres, pentru a cincea lună consecutiv. Pandemia este de departe prima îngrijorare în Japonia, Australia, Malaiezia și Spania, cu peste jumătate din cetățeni foarte îngrijorați de acest subiect. În total, 46% dintre respondenți se declară îngrijorați de pandemie în luna august, cu 3 puncte procentuale mai mult decât în luna iulie.

Teama de șomaj și cea de sărăcie sunt următoarele topicuri care îngrijorează cel mai mult oamenii. (vezi graficul de mai sus). Celelalte îngrijorări sunt legate de corupție (financiară/politică) și criminalitate/violență.

Rusia și Ungaria sunt țările cel mai puțin îngrijorate de pandemie, deși în Ungaria numărul infecțiilor pare să fi recâștigat teren.

În privința îngrijorărilor legate de șomaj, Spania și Italia sunt țările europene cele mai marcate, în vreme ce pentru germani și maghiari șomajul nu pare să reprezinte o îngrijorare.

Șase din zece respondenți (61%) din 27 de națiuni afirmă că lucrurile în țara lor se îndreaptă în direcția greșită - același procent ca luna trecută . Pentru Statele Unite, cei 74% care spun că lucrurile din țara lor sunt pe o cale greșită reprezintă un nivel minim istoric al optimismului națiunii. Acesta marchează o schimbare dramatică de la începutul anului, când doar 56% credeau același lucru. Doar 26% dintre respondenții americani sunt încrezători în ceea ce privește traiectoria SUA.

Îngrijorările legate de sistemele de sănătate sunt cele mai ridicate în Ungaria și Polonia, cei mai încrezători fiind sud-coreenii și turcii.

Sondajul integral îl puteți citi AICI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22