Sondaj: Majoritatea britanicilor susțin realizarea „Brexit-ului prin orice mijloace”

Laurentiu Gheorghe | 13.08.2019

Majoritatea britanicilor consideră că premierul Boris Johnson trebuie să obțină Brexit-ul „prin orice mijloace”, chiar dacă pentru aceasta ar trebui să suspende Parlamentul, arată un sondaj de opinie.

Pe aceeași temă

Premierul Johnson a promis că va livra Brexitul la 31 octombrie, indiferent dacă va reuși să obțină un acord cu Bruxelles-ul, în ciuda opoziției multor parlamentari care nu doresc un hard Brexit.

Un sondaj ComRes, comandat de Daily Telegraph și citat de Reuters, arată că 54% dintre respondenți au declarat că sunt de acord cu declarația: „Boris (Johnson) trebuie să furnizeze Brexit prin orice mijloace, inclusiv suspendarea Parlamentului, dacă este necesar, pentru a-i împiedica pe membrii Parlamentului să se opună.”

Johnson negociază un nou acord cu UE, dar nu a exclus să suspende Parlamentul pentru a preveni încercările parlamentarilor de a bloca o ieșire fără acord.

Conservatorii câștigă teren

Sondajul de opnie a arătat că doar 46% nu sunt de acord cu poziția lui Johnson. Sondajul s-a bazat pe răspunsurile a 1.645 de respondenți, din care au fost excluse răspunsurile „nu știu”.

Același sondaj relevă că sprijinul pentru Partidul Conservator a crescut cu 6 puncte procentuale la 31%, comparativ cu 27% care au spus că vor susține Partidul Laburist de opoziție. Rezultatul s-a bazat pe 1.783 de răspunsuri.

Această constatare este în mare măsură în conformitate cu alte sondaje care arată o creștere a sprijinului pentru conservatori, după ce Johnson a preluat funcția de premier de la Theresa May, care a demisionat luna trecută, nereușind să furnizeze Brexit-ul în termen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22