Soros: Instabilitatea pietelor chineze poate semnaliza inceputul unei noi crize financiare

Tudor Despina | 07.01.2016

Turbulentele create pe pietele internationale ca urmare a incetinirii economiei Chinei ar putea fi semnalul unei noi crize financiare, similare cu cea din 2008, sustine miliardarul american George Soros.

Pe aceeași temă

 

Dificultatile economiei chineze si devalorizarile succesive ale yuanului pun presiune pe stabilitatea financiara globala, a spus Soros, prezent in cadrul unui forum al investitorilor organizat in Sri Lanka.

 

"Din nefericire, China are o foarte mare problema de ajustare, are numeroase alegeri de facut si isi poate transfera problemele asupra restului lumii, devalorizandu-si moneda, ceea ce a si facut", a spus Soros. Declaratiile miliardarului vin in contextul in care pietele internationale sunt inca sensibile ca urmare a caderii cu sapte procente a burselor din China.

 

"Ne confruntam cu o foarte grava problema de ajustare care este destul de recenta si as spune ca acest lucru echivaleaza cu o criza si suntem la inceput. Cand privesc pietele financiare, vad o situatie serioasa care imi reaminteste de ceea ce am vazut in 2008", a continuat Soros, potrivit AFP, citata de Hot News.

 

In acest sens, a mai aratat el, echipele sale au primit indicatii sa fie foarte prudente in deciziile de investitii. Reducerea preturilor ar putea sa fie buna pentru consumatori, pe termen scurt, dar se dovedeste periculoasa daca va conduce la amanarea deciziilor de cumparare in speranta unei noi scaderi a preturilor, ceea ce poate determina companiile sa isi intarzie investitiile. "In loc sa isi cheltuiasca veniturile, isi vor reduce gradul de indatorare deoarece vor putea cumpara bunuri mai ieftine anul viitor decat in acest an".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22