Specialist american: Tendințele din educație ce vor avea impact major în 2019

Redactia | 04.01.2019

Tendințele din educație, care vor influența piața muncii în acest an, enumerate de un profesor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), pot fi relevante și pentru România, scrie Edupedu.

Pe aceeași temă

Anant Agarwal este profesor la MIT și CEO al platformei educaționale online edX, susținută de MIT în colaborare cu Harvard. Într-un articol pentru Forbes, el prezintă trei tendințe din învățământ care, spune el “vor revoluționa locul de muncă în 2019”. Toate țin cont de chestiuni precum evoluțiile tehnologice și impactul acestora asupra pieței muncii, relatează Edupedu.ro.

Cele trei tendințe menționate de Anant Agarwal:

  1. Educația ce pune accent pe abilitățile hibride: pe viitor, angajații vor avea nevoie de un set hibrid de abilități, din diverse domenii, care se vor schimba pe parcursul carierei lor. În condițiile avansului tehnologic, a dezvolta abilități într-o singură direcție nu mai e nici pe departe suficient. Va exista o creștere a educației modulare

  1. Educația prin intermediul tuturor canalelor, offline și online. Agarwal argumentează că, trăind într-o lume conectată, consumatorii pretind să aibă totul la îndemână, iar educația nu este o excepție. Cei care învață au pretenția să aibă acces imediat la informație și să își pună la bătaie cunoștințele rapid, în câmpul muncii.

  1. Educația ce pune accent pe procese fundamentale – comunicarea, gândirea critică, diversele forme de colaborare cu alții, deciziile rapide – va fi în continuare critică, într-un moment de creștere a rolului pe care îl are tehnologia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22