Statul Islamic, despre refugiati: Parasirea taramului Islamului e o trecere la necredinta

Paul Cristescu | 10.09.2015

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) ii critica pe musulmanii care fug din fata razboiului refugiindu-se in Europa, acuzandu-i ca isi vor expune copiii la ateism, droguri, alcool și libertate sexuală, arata publicatia oficiala a SI, Dabiq, informează Reuters, conform Agerpres.

Pe aceeași temă

 

Sute de mii de persoane din Siria, Irak și Libia — state afectate de războaiele din Orientul Mijlociu în care este implicată si gruparea Statul Islamic – au fugit din tarile lor ajungand in Europa. Refugiatii au traversat marea Mediterana ajungand in Italia sau Grecia, adeseori cu ajutorul unor ambarcatiuni improvizate.
 

"Din păcate, unii sirieni și libieni sunt dispuși să riște viețile și sufletele copiilor lor, sacrificând mulți dintre ei în timpul călătoriilor periculoase spre teritoriile cruciaților care instigă la război, teritorii dominate de legile ateismului și indecenței", se arată în revista Dabiq a SI. 
 

Gruparea jihadista precizeaza ca majoritatea familiilor care fug în Europa provin din zonele controlate de președintele sirian Bashar al-Assad sau din zonele kurde care luptă cu Statul Islamic. 


Revista Statului Islamic susține că cei care pleacă din aceste zone comit un 'păcat major': "Trebuie să se știe că părăsirea voluntară a Dar al-Islam ('Tărâmul Islamului') pentru Dar al-Kufr ('Tărâmul Necredincioșilor') este un păcat major, deoarece este o trecere la 'kufr' (necredință) și o poartă prin care copiii și nepoții abandonează islamul pentru creștinism, ateism sau liberalism", se arată în revistă. 
 

Publicația adaugă faptul că migrația spre teritoriile creștine îi expune pe copii și nepoți "amenințării constante a păcatului trupesc, sodomiei, drogurilor și alcoolului". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22