SUA au detectat o activitate ”foarte neobişnuită” a submarinelor regimului de la Phenian

I.g. | 01.08.2017

Armata Statelor Unite a detectat ”niveluri de activitate foarte neobişnuite şi fără precedent” a submarinelor nord-coreene şi a descoperit dovezi ale unui ”test de propulsare” cu doar câteva zile înainte de lansarea cu succes a celei de-a doua rachetă balistică intercontinentală, dezvoltată de către regimul de la Phenian, relatează CNN.

Pe aceeași temă

 

Un ”test de propulsare” presupune examinarea sistemului ”rece” de lansare a unei rachete, care foloseşte abur de înaltă presiune pentru a propulsa o rachetă în afara canistrei de lansare, înainte de aprinderea motorului propriu-zis. Acest test împiedică flăcările şi căldura motorului din a avaria submarinul sau un alt echipament utilizat pentru lansarea unei rachete.

 

Potrivit oficialilor americani, regimul nord-coreean a dus la capăt acest ”test de propulsare” pe şantierul naval Sinpo, fiind a treia oară în ultima lună când este testată o componentă critică pentru dezvoltarea capacităţii nucleare a submarinelor deţinute de către Phenian. De asemenea, submarinul nord-coreean Sang-O opera în Marea Galbenă, iar alte două submarine Romeo au fost detectate în apele din largul arhipelagului Japoniei.

 

Intensa activitate a submarinelor trezeşte noi îngrijorări, după ce regimul nord-coreean a lansat vineri o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească metropole americane, precum Los Angeles, Denver şi Chicago, scrie News.ro. Experţii cred că ultima rachetă intercontinentală putea să ameninţe Los Angeles şi Chicago, dacă era lansată pe o traiectorie standard şi mai dreaptă de către regimul de la Phenian.

 

Preşedintele Trump a dat asigurări că administraţia sa se va ocupa de ameninţarea nord-coreeană, dar fără să dea mai multe detalii în acest sens. În schimb, acesta a lansat noi critici şi ameninţări comerciale la adresa Chinei, susţinând că liderii de la Beijing nu fac destule pentru a rezolva situaţia ameninţătoare din peninsula Coreeană.

 

Întrebată dacă americanii vor lovi primii, purtătoarea de cuvânt prezidenţială a precizat că toate opţiunile sunt pe masă, iar miliardarul republican nu are de gând să-şi anunţe public deciziile cu privire la regimul de la Phenian. Flota nord-coreeană de submarine ar putea să conşină 70 de submarine, deşi manjoritatea sunt vechi şi incapabile să lanseze rachete. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22