SUA: Bătălie tot mai strânsă pentru nominalizare, atât la democrați, cât și la republicani

Iulian Popescu | 06.03.2016

Donald Trump şi Ted Cruz au înregistrat câte două victorii în cursa prezidenţială republicană, în timp ce, în tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat în Louisiana, iar Bernie Sanders în Nebraska şi Kansas.

Pe aceeași temă

 

Donald Trump şi Ted Cruz au înregistrat câte două victorii în cursa prezidenţială republicană, în timp ce, în tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat în Louisiana, iar Bernie Sanders în Nebraska şi Kansas.

 

Donald Trump a câştigat scrutinul republican în statele Kentucky şi Louisiana, în timp ce Ted Cruz a a obţinut victorii în Maine şi Kansas.

 

În tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat în statul Louisiana, dar Bernie Sanders s-a clasat pe primul loc în Nebraska şi Kansas.

 

În acest context, Donald Trump a cerut un scrutin pentru departajare cu Ted Cruz, îndemnându-i pe ceilalţi candidaţi să se retragă, conform Mediafax.

 

"Aş vrea un scrutin direct pentru departajare cu Ted Cruz", a declarat Donald Trump, citat de Realitatea TV.

 

La rândul său, Ted Cruz a sugerat că a venit vremea ca Marco Rubio şi John Kasich să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului republican la funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

 

"Atât timp cât câmpul electoral rămâne divizat, Donald Trump este favorit", a subliniat Ted Cruz.

 

În momentul de faţă, în tabăra republicană, Donald Trump are 12 victorii, în timp ce Ted Cruz, şase.

 

În tabăra democrată, Hillary Clinton a câştigat în 11 state, iar Bernie Sanders are şapte victorii.

 

Deși în tabăra republicană s-a încercat să se prevină ca Trump, un miliardar nou venit, să obțină nominalizarea partidului conservator pentru alegerile din noiembrie, el rămâne cu toate acestea în fruntea sondajelor printre alegătorii republicani.

 

Printre concurenții săi au rămas senatorii Ted Cruz de Texas și Marco Rubio de Florida, precum și guvernatorul de Ohio John Kasich. Neurochirurgul pensionat Ben Carson s-a retras din cursă în această săptămână.

 

În această săptămână, atât Mitt Romney cât și John McCain, nominalizările republicane pentru alegerile prezidențiale din 2012 și 2008 respectiv, s-au opus puternic nominalizării lui Trump.

 

În tabăra democrată, fostul secretar de stat Hillary Clinton conduce în sondaje în fața senatorului de Vermont Bernie Sanders.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22