SUA: Începe tranziția puterii. Administrația Serviciilor Generale confirmă victoria lui Joe Biden

Redactia | 24.11.2020

Administrația Serviciilor Generale l-a informat pe p reședintele ales Joe Biden că administrația Trump este gata să înceapă procesul de tranziție formală.

Pe aceeași temă

Scrisoarea este primul pas pe care administrația l-a făcut pentru a recunoaște înfrângerea președintelui Donald Trump, la mai mult de două săptămâni după ce Biden a fost declarat câștigător la alegeri.

Șefa Administrației Serviciilor Generale, Emily Murphy a susținut că nu a fost presată de Casa Albă să întârzie tranziția formală și nu a luat o decizie „din teamă sau favoritism”.

„Vă rugăm să știți că am ajuns la decizia mea independent, pe baza legii și a faptelor disponibile”, a scris Emily Murphy. „Nu am fost niciodată presată direct sau indirect de vreun oficial al Direcției Executive - inclusiv cei care lucrează la Casa Albă sau GSA - cu privire la conținutul sau la momentul deciziei mele. Pentru a fi clar, nu am primit nicio direcție de întârziere a hotărârii mele".


Ce înseamnă această scrisoare


Scrisoarea marchează gestul formal pentru constatarea victoriei lui Biden, un proces normal funcțional cunoscut sub numele de constatare.

Măsura va permite ca tranziția să înceapă oficial, permițând actualilor oficiali ai agenției de administrație să se coordoneze cu noua echipă Biden și să ofere finanțări guvernamentale pentru tranziție.

Administrația Trump trebuie să recunoască în mod oficial că Joe Biden este președintele ales, astfel încât echipa de tranziție a democratului să poată începe să primească informații clasificate de înalt nivel și să vorbească cu echipele existente în diferitele ministere.

Echipa Biden va avea acum acces la spații de birouri suplimentare în interiorul agențiilor și posibilitatea de a utiliza resurse federale pentru verificări de fond privind numirile personalului Biden din Casa Albă și alegerile cabinetului.


Trump recunoaște pe Twitter ca a cerut transferul de putere

Președintele republican a avut grijă să nu recunoască în mod direct victoria lui Joe Biden, promițând să continue o „luptă corectă” în timp ce a înmulțit căile de atac legale, fără succes, pentru a încerca să demonstreze cu au existat fraude în timpul votului din 3 noiembrie.

"Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand" agenției guvernamentale responsabile de transferul de putere să facă "ceea ce este necesar în ceea ce privește protocoalele și am cerut echipei mele să facă același lucru", a scris Trump pe Twitter.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22