SUA: Unul din trei republicani, de acord cu bombardarea regatului lui Aladin

Iulian Popescu | 20.12.2015

Un sondaj realizat de Public Policy Polling arata ca aproape o treime din alegatorii republicani sunt de acord cu bombardarea regatului Agrabah, desi nu stiu nimic de existenta acestui regat care este, in realitate, unul fictional, patria lui Aladin, scrie The Guardian.

Pe aceeași temă

 

Peste 530 de votanti republicani au fost chestionati spatamana aceasta, pe teme privind sprijinul acordat candidatilor republicani si politicilor lor externe, dupa ce candidatul lor Donald Trump a propus interzicerea accesului musulmanilor în SUA.

 

Alegătorii republicani au fost intrebati inclusiv interdictia asupra accesului musulmanilor in SUA, despre taberele pentru cetateni japonezi create in timpul celui de al Doilea Razboi Mondiale si bombardarea Agrabah-ului, regatul fictiv din filmul animar Aladdin, produs de Disney.

 

532 de republicani au fost intrebati: "Ati sprijini sau v-ati opune bombardarii Agrabah-ului?".

 

Astfel, 54% dintre republicati sprijina decizia de a interzice accesul musulmanilor in Statele Unite, scrie The Guardian, citat de Hotnews.

 

In timp ce 57% dintre repondenti au spus ca nu stiu, 30% au afirmat ca ar sprijini bombardarea Agrabah-ului iar 13% s-au opus.

 

Public Policy Polling a postat si pe Twitter rezultatele, cu tagul "#NotTheOnion", facand referire la publicatia satirica The Union.

 

Public Policy Polling a adresat aceeasi intrebare si alegatorilor democrati. Dintre acestia 19% ar declarat ca ar sprijini bombardarea Agrabah-ului, in timp ce 35% au declarat ca s-ar opune.

 

***

 

Trump, candidat la Casa Albă, a declarat după atacul terorist de la San Bernardino, în care au murit 14 oameni, că musulmanii ar trebui să fie opriți la granița țării.

 

După afirmațiile lui Trump au recaționat Organizaţia Naţiunilor Unite, care s-a declarat îngrijorată, și Casa Albă, care a spus că acele declaraţii îl descalifică din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

 

Însă Donald Trump îşi continuă campania împotriva străinilor şi se foloseşte acum de atacatorii de la San Bernardino.

 

„Sistemul de vize nu funcţionează. Acea femeie a primit viză în urma căsătoriei, iar ea era complet radicalizată. Şi a venit aici. Şi alţii spun că sistemul de vize nu funcţionează”, a spus Donald Trump, candidat la învestitura Partidului Republican.

 

Donald Trump a mai promis că, dacă va fi ales preşedinte, va schimba legislaţia astfel încât toţi cei care împuşcă poliţişti să fie condamnaţi la moarte.

 

Popularitatea lui Trump a crescut cu 13% faţă de luna octombrie. Cu o cotă de 35%, Donald Trump conduce detaşat în cursa pentru învestitura republicană la Casa Albă şi are aproape cât următorii trei clasaţi, mai scrie Digi24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22