Summit UE pe tema refugiatilor, in Malta. Liderii UE se intalnesc cu omologii lor africani

Paul Cristescu | 11.11.2015

Mai multi lideri ai UE participa astaza la un summit pe tema crizei refugiatilor in Malta. Reprezentantii Uniunii se vor intalni cu omologii lor africani in speranta ca ajutoarele umanitare oferite tarilor africane vor duce la scaderea fluxului de migranti.

Pe aceeași temă

 

Summitul a fost programat acum sase luni, dupa ce o ambarcatiune cu migranti plecata din Libia s-a scufundat in apele Mediteranei, provocand moartea a peste 800 de persoane, anunta Reuters, conform Hotnews.
 

In urma mai multor incidente de acest tip, liderii UE au realizat ca marea nu reprezinta o bariera in calea migrantilor disperati si ca este nevoie de o accelerare a operatiunilor de salvare. 
 

In ultimul timp exista o amplificare a afluxului de migranti care sosesc intai pe tarmurile Italiei si ale Maltei, cel mai mic stat al UE. In acest an, o jumatate de milion de refugiati de razboi din Siria si migranti din cauze economice, au ajuns la insulele grecesti din Turcia.

 

Presedintele Iohannis participa la summit

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a transmis astazi, intr-o declaratie de presa, ca va participa la summitul UE din Malta, in cadrul caruia liderii europeni se vor intalni cu omologii lor africani pentru a discuta pe tema crizei refugiatilor.

 

Iohannis a precizat ca summitul va avea ca tema principala migratia si ca se va discuta despre intarirea controlului la granitele externe ale UE si despre hot-spot-uri, locurile unde vor fi primiti refugiatii.
 

Presedintele a mai precizat ca pozitia Romaniei ramane aceeasi: "Romania este solidara cu celelalte state membre UE si doreste sa gaseasca impreuna cu ele cele mai bune solutii. Romania are un control riguros la propriile granite si nu au aparut probleme specifice. Romania este implicata in foarte multe actiuni europene si internationale, suntem foarte implicati in agentia Frontex. E nevoie de o colaborare stransa atat cu tarile de origine, cat si cu cele de tranzit pentru a controla fluxul de origine."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22