Pe aceeași temă
Migrantii au plecat spre nord, de-a lungul raului Sava, dar au fost nevoiti sa se opreasca de mai multe ori pentru a negocia cu politia. Toti cei care iau parte la mars par sa fie baieti si barbati in varsta de peste 15 ani.
"Suntem oameni, nu animale", scrie pe unul dintre bannere.
Circa 7.000 de migranti, majoritatea originari din Siria, Irak si Afganistan, sunt blocati in Serbia si nu isi pot continua drumul spre tarile bogate din nordul Europei, din cauza gardului de granita cu Ungaria.
"Vom merge pe jos pana la granita cu Ungaria", a declarat Sadaqat Khan, un pakistanez in varsta de 20 de ani, din Quetta. "Nu vrem in Serbia", a adaugat el.
Multi migranti de la Belgrad, majoritatea cazati in tabere improvizate in apropiere de gara din oras, au crezut ca referendumul de duminica din Ungaria, privind cotele de migranti, inseamna ca granitele vor fi deschise.
De fapt, ungurii au fost chemati la urne sa se pronunte daca accepta cotele de refugiati impuse de UE sau nu. Aproape toti cei care s-au prezentat la vot au respins cotele. Insa referendumul nu este valid, pentru ca rata de participare a fost sub 50%.
Un grup mare de refugiati care au plecat in urma cu cateva luni din taberele din Belgrad au ajuns pana la Novi Sad, dar de acolo au fost dusi in centre de primire din Serbia.