Ţările baltice, Polonia şi Finlanda amenință cu interzicerea turiştilor ruşi dacă UE nu ia o decizie

L. G. | 23.08.2022

Cinci state UE care au frontieră cu Rusia ar putea interzice intrarea turiştilor ruşi, în cazul în care UE nu ia o decizie, a anunţat marţi ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis.

Pe aceeași temă

Statele care iau în calcul blocarea intrării turiștilor ruși sunt Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania şi Polonia.

„Am discutat cu miniştrii din toate aceste ţări... Nu văd multe diferenţe din punct de vedere politic”, a declarat Gabrielius Landsbergis la Vilnius, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. „Turiştii ruşi nu ar trebui să fie în Uniunea Europeană... Ţara lor este implicată în genocid”, a adăugat şeful diplomaţiei lituaniene. Miniştrii de externe din UE vor analiza luni o propunere de interdicţie la nivelul UE contra turiştilor ruşi.

Cancelarul german s-a opus luni unei astfel de interdicţii, afirmând că cetăţenii ruşi ar trebui să-şi poată părăsi ţara dacă ei nu sunt de acord cu politica Kremlinului.

Este probabil ca şi alte ţări membre, precum Ungaria, să se opună unei interdicţii la nivelul Uniunii. O interdicţie regională va trebui să aplice reguli uniforme pentru a bloca intrarea turiştilor ruşi, dar ar permite accesul disidenţilor, a explicat Gabrielius Landsbergis. La începutul săptămânii trecute, Finlanda s-a pronunţat pentru interzicerea intrării turiştilor ruşi în Uniunea Europeană.

„Nu cetăţenii ruşi au început războiul, dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că ei susţin războiul. Nu cred că este corect ca cetăţenii ruşi să poată intra în UE şi în spaţiul Schengen şi să meargă să admire peisajele în timp ce Rusia omoară oameni în Ucraina”, a declarat premierul finlandez Sanna Marin în timpul unei reuniuni cu omologii săi norvegian, danez şi suedez şi cu cancelarul german, găzduită de Oslo.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22