Tarile Grupului de la Visegrad refuza cotele obligatorii de migranti

Paul Cristescu | 11.09.2015

Lubomir Zaoralek, seful diplomatiei cehe, a declarat recent ca Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia nu vor accepta cotele de migranti obligatorii pe care Comisia Europeana doreste sa le impuna. Zaoralek considera ca tarile UE trebuie sa decida singure cati migranti pot sa primeasca.

Pe aceeași temă

 

Tarile care urmeaza sa primeasca "trebuie sa aiba controlul asupra numarului de refugiati pe care sunt pregatite sa-l accepte si apoi sa le ofere sprijin", a spus Zaoralek, la capatul unei discutii cu omologii sai din grupul de la Visegrad, conform Agerpres.

 

La discutii a participat si Frank-Walter Steinmeier, seful diplomatiei germane, care a venit aici in incercarea de a schimba parerea acestor state, care nu doresc, la fel ca si Romania, cote obligatorii de migranti.

 

Cehia, Polonia, Ungaria si Slovacia se opun cotelor obligatorii

 

Prim-ministrii celor patru tari au respins acum cateva zile orice sistem bazat pe cote obligatorii de refugiati. Ei au insistat ca “orice propuneri care duc la introducerea cotelor obligatorii si permanente din motive de solidaritate ar fi inacceptabile”.
 

Ewa Kopacz, premierul polonez, a declarat ca Varsovia crede in solidaritatea europeana. Prin aceasta, “intelegem ca fiecare stat membru UE dispune de capacitatea de a lua decizii suverane in ce priveste raspunderea, corespunzatoare posibilitatilor reale”, a aratat Kopacz.

 

Ministrul ceh de Interne Milan Chovanec a respins si el ideea: “Cotele nu sunt o solutie, nu cunoastem nici macar formula pe baza careia ar trebui sa fie redistribuiti migrantii si, mai presus de toate, cum sa ii tinem pe teritoriul ceh sau slovac din moment ce ei nu vor sa fie aici”.

 

Si premierul Slovaciei, Robert Fico, a insistat ca sistemul de libera circulatie Shengen trebuie sa ramana intact, dar migratia necontrolata risca sa ridice pericolul terorismului in Uniunea Europeana.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22