Țările UE s-au înțeles pentru limitarea valabilității certificatelor Covid la 9 luni – Surse

Laurentiu Gheorghe | 09.12.2021

Comisia Europeană a propus în noiembrie ca certificatele verzi  Covid de călătorie în interiorul UE să aibă o valabilitate de nouă luni pentru cei care nu au primit a treia doză de ser, denumită booster.

Pe aceeași temă

Țările Uniunii Europene sunt așteptate să limiteze la nouă luni valabilitatea certificatelor COVID-19 pentru călătorii, au declarat pentru Reuters surse din cadrul Comisiei Europene, în timp ce continuă discuțiile privind ce restricții vor fi impuse călătorilor veniți din afara blocului comunitar.

 

Dacă noile reguli vor intra în vigoare, cetățenii UE care doresc să călătorească liber vara viitoare în interiorul blocului comunitar vor avea nevoie să se vaccineze obligatoriu și cu doza booster (a treia, sau a doua în cazul serului Johnson & Johnson).

 

Un oficial și un diplomat UE au declarat că se așteaptă ca guvernele UE să ajungă la un consens asupra limitei de nouă luni în cursul zilei de vineri, după ce joi au ajuns la un acord preliminar, deși unul dintre ei a declarat că discuțiile s-ar putea prelungi până săptămâna viitoare.

 

Un al treilea diplomat a declarat că a existat un sprijin general pentru limita de nouă luni, dar unele țări cu rate de vaccinare mai mici erau îngrijorate de impactul pe care aceasta l-ar putea avea asupra călătoriilor.

 

Guvernele UE au spus în repetate rânduri că este nevoie de o abordare comună pentru a evita perturbări suplimentare în industria turismului. Cu toate acestea, ele au introdus norme divergente.

 

Franța a stabilit o limită de șapte luni în chiar ziua în care Comisia a propus ca aceasta să fie de nouă luni. Regula franceză se va aplica începând cu 15 ianuarie, în timp ce Comisia a propus ca data de începere să fie 10 ianuarie.

 

În Cipru, certificatul ar trebui să dureze șapte luni, în timp ce în Grecia ar expira după șase luni pentru persoanele în vârstă. Oficialii UE au declarat că ambele țări sunt dispuse să adere la o limită comună a UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22