Tarul Putin si sultanul Erdogan s-au impacat: Vrem reinceperea dialogului VIDEO

Dora Vulcan | 09.08.2016

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru prima dată de la restabilirea legăturilor din iunie, după reluarea relaţiilor bilaterale dintre Moscova şi Ankara, informează site-ul ziarului The Telegraph.

Pe aceeași temă

 

Întrunirea a avut loc în contextul creşterii tensiunilor dintre Turcia şi Occident. Preşedintele Erdogan a aterizat în Sankt-Petersburg marţi dimineaţa. Anterior acesta declarat: " Acestă vizită mi se pare o nouă piatră de hotar în relaţiile noastre bilaterale, pornind din nou de la zero".

 

"Vizita dumneavostră de astăzi, în ciuda situaţiei foarte dificile din domeniul politicii, indică faptul că vrem cu toţii reînceperea unui dialog şi restabilirea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia", a răspuns Vladimir Putin în cadrul întâlnirii de la Palatul Constantin.

 

 

 

 

 

Erdogan a declarat că poporul turc este "fericit" pentru susţinerea acordată de Putin în timpul tentativei de lovitură de stat.

 

Rusia şi Turcia s-au referit una la cealaltă drept "parteneri strategici", dar relaţiile dintre vecinii Mării Negre au devenit tot mai încordate de la izbucnirea războiului civil din Siria, în 2011.

 

"Occidentul trebuie să fie solidar cu Turcia, deoarece aceasta a doptat valori democratice. Din păcate, liderii ţărilor de vest au preferat să abandoneze poporul turc", a declarat Erdogan publicaţiei Le Monde, citata de Mediafax.

 

"Putin nu a criticat numărul militarilor şi al funcţionarilor publici suspendaţi din post în momentul convorbirii în care şi-a extins condoleanţele", a adăugat acesta.

 

Ministerele turce au reasigurat aliaţii NATO de devotamentul Turciei faţă de alianţa internaţională, însă, Mevlut Cavasoglu, ministrul de Externe, a insistat că relaţiile cu Rusia nu reprezintă o alternativă a Uniunii Europene şi NATO.

 

Rusia furnizează mai mult de jumătate din importul gazelor naturale ale Turciei. Rosatom, monopolul energetic nuclear de stat al Rusiei, a primit un contract pentru a contrui prima centrală nucleară turcă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22