Tentativa de asasinare a lui Plahotniuc, comandata de la Moscova şi Chisinau VIDEO

E.b. | 08.04.2017

Tentativa de asasinare a controversatului om de afaceri moldovean Vlad Plahotniuc a fost comandata de doua persoane, dintre care una se afla la Moscova.

Pe aceeași temă

 
 

 
 

Cei care urmau sa comita crima au primit un avans de 100.000 de dolari si urmau sa mai primeasca inca 100.000, au anuntat sambata procurorii de la Chisinau, citati de Agora.md.

 

Asasinarea omului de afacer ar fi urmat sa aiba loc fie prin impuscare, fie prin lansarea de grenade in preajma sediului Global Business Center.

 

Anchetatorii Moldova sustin si ca asasinii platiti aveau pregatit si un automobil cu numere lituaniene cu care sa plece peste hotare dupa savarsirea omorului.

VEZI IMAGINI

Vitalie Busuioc, unul dintre procurorii moldoveni care ancheteaza cazul, a declarata ca au fost retinute 8 persoane - 6 cetateni moldoveni si 2 ucraineni. Majoritatea au antecedente penale deosebit de grave.

"Printre ei se afla atat executori ai asasinatului, intermediari, persoane de legatura si cei care au contribuit intr-o anumita masura la actiuni. Fiecare persoana avea un rol concret si stia bine ce actiuni trebuie sa execute", a declarat procurorul Vitalie Busuioc.

 

Asasinatul a fost comandat, potrivit procurorilor moldoveni, de doi cetateni ai Republicii Moldova, dintre care unul se afla la Moscova.

 

"S-a stabilit indubitabil legatura grupului cu unul din comanditari, cel aflat la Moscova, cunoscut inlumea criminala atat in Republica Modova, cat si in Rusia. In urma perchezitiilor au fost depistate patru grenade, doua pistoale cu amortizator, munitii, statii de radio speciale, obiecte de deghizare precum peruci, mustati, dar si telefoane de unica folosinta. De asemenea au fost depistate si acte", a precizat procurorul Vitalie Busuioc.

 

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este considerat cel mai influent om din Republica Moldova si este suspectat ca este responsabil de orchestrarea "Jafului secolului" - furtul a un miliard de dolari din rezervele Bancii Nationale a Moldovei.

 

Interceptari

 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale a publicat interceptările video în care câțiva bărbați discută planul de atac asupra Global Business Center cu ulterioara asasinare a lui Vlad Plahotniuc. Necunoscuții discută căile de atac și-l numesc pe liderul PD „un om care nu e simplu”. Cei trei bărbați din video par să schițeze planul GBC chiar pe nisip, ghidați de o fotografie, conform Agora.md

 

Vedeți în video de mai jos operaţiunea de reținere și munițiile care erau pregătite pentru asasinat, conform Agora.md 

 

 

VEZ IMAGINI

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22