Tentative de radicalizare in randurile refugiatilor (serviciile germane de informatii)

Tudor Despina | 22.09.2015

Tentativele miscarilor islamiste radicale de a recruta adepti din randurile refugiatilor care ajung in Germania exista si provoaca ingrijorari la nivelul serviciilor germane de informatii.

Pe aceeași temă

 

Ne îngrijorează foarte tare faptul că islamiștii, sub acoperirea ajutorului umanitar, încearcă să deturneze situația refugiaților pentru a servi scopurilor lor, făcând prozelistim sau încercând să-i recruteze”, arata Biroul pentru Protectia Constitutiei (Bundesamt fur Verfassungsschutz) citat de Digit24.

 

Biroul mai arata ca acorda o atentie speciala „tinerilor refugiati neinsotiti”, acestia prezentant o vulnerabilitate crescuta pentru gruparile jihadiste”.

 

Totusi, mai arata serviciile germane, nu exista informatii credibile care sa indice faptul ca anumite grupari s-ar fi folosit de fluxul masiv de migranti pentru a se infiltra pe teritoriul Germaniei.

 

Totusi, pozitia exprimata de nemti este contrazisa de un alt serviciu de informatii, si anume serviciul danez de contrainformatii, nordicii sustinand ca scenariul infiltrarii de teroristi in randurile refugiatilor nu prezinta fundament real, potrivit Reuters, citata de HotNews.

 

“Pe baza informatiilor pe care le avem, apreciem ca militantii islamisti nu vor folosi retelele de trafic de persoane sau rutele refugiatilor pentru a incerca sa introduca teroristi in Occident, inclusiv Danemarca”, a declarat marti Finn Borch Andersen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22