The New York Times o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale

E.b. | 25.09.2016

Cotidianul The New York Times a anuntat sambata intr-un editorial ca o sustine pe candidata democrata Hillary Clinton in alegerile pentru Casa Alba, informeaza Reuters. Publicaţia o descrie pe Clinton drept "unul dintre cei mai tenace politicieni ai generatiei sale".

Pe aceeași temă

  
Ziarul sustine ca ea este mai calificata decat rivalul ei republican Donald Trump in gestionarea provocarilor cu care se confrunta Statele Unite.

 

The New York Times o descrie pe Hillary Clinton drept "unul dintre cei mai tenace politicieni ai generatiei sale", spunand ca ea a aratat o buna stapanire a politicii si nuantelor diplomatiei, construindu-si in acelasi timp o reputatie de persoana cu tarie de caracter si deschisa la cooperare bipartizana, conform HotNews.ro.

 

"Un angajament de o viata in rezolvarea problemelor din lumea reala o califica pe Hillary Clinton pentru acest post, iar tara ar trebui sa o puna la treaba", scie NY Times despre fostul secretar de stat si senator de New York.

 

Clinton si Trump se vor afla luni seara fata in fata, intr-o prima dezbatere prezidentiala televizata, dintr-un total de trei, sondajele de opinie aratand ca avansul pe care ea il are asupra miliardarului scade constant, in contextul inmultirii dubiilor privind capacitatea ei de a fi de incredere.

 

NY Times scrie ca greselile facute de Clinton au denaturat perceptiile asupra caracterului sau, dar lauda munca sa in restabilirea credibilitatii SUA in afacerile externe in calitate de secretar de stat si in sprijinirea copiilor, femeilor si familiilor de-a lungul carierei sale.

 

"Doamna Clinton s-a aratat a fi o realista care considera ca America pur si simplu nu poate sa se retraga in spatele oceanelor si zidurilor, ci trebuie sa se angajeze cu incredere in lume pentru a-si proteja interesele si pentru a-si respecta valorile", a mai comentat cotidianul.

 

NY Times mai aratat ca decizia lui Hillary Clinton de a folosi un server de email privat pentru munca guvernamentala in perioada in care a fost secretar de stat merita atentia pe care a primit-o in campanie, insa atunci cand aceasta problema este pusa langa adevaratele provocari cu care se confrunta SUA, pare ceva "demn de biroul de informatii utile".

 

Pus alaturi de aceste provocari, Trump "se micsoreaza la adevaratele sale proportii de program de reality TV de pe un ecran de televizor", scrie NY Times, promitand un nou editorial luni in care va explica "de ce credem ca dl Trump este cel mai rau candidat nominalizat de un partid important in intreaga istoria a Americii moderne". 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22