Theresa May, anunț-surpriză, «fără tragere de inimă»: Alegeri anticipate la 8 iunie

E.b. | 18.04.2017

Theresa May, şefa executivului britanic, a anunțat că a decis „fără tragere de inimă" să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie. Ea a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieșirii Marii Britanii din UE, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, transmit Reuters și EFE.

Pe aceeași temă

 

 

Într-o declarație-surpriză făcută în fața reședinței sale oficiale din Downing Street, Theresa May și-a comunicat decizia de a nu mai aștepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

 

 "Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie", a spus șefa executivului britanic.

"Este în interesul național", a insistat May. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ea și-a avertizat totodată oponenții politici că greșesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziția că slăbește poziția guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

 

AFP amintește că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi

 

 

 

****************************

 

 

 

Șefa executivului britanic, Theresa May, va anunța că intenționează să organizeze alegeri anticipate la 8 iunie, a scris marți Laura Kuenssberg, editor politic al BBC, pe contul ei de Twitter, citând o sursă, transmitea Reuters, care menționa, iniţial, că nu a putut confirma informația.


EFE relatata că Theresa May urmează să facă ''un anunț important'' marți, la ora locală 11:15, în fața reședinței oficiale din Downing Street, a informat un purtător de cuvânt, care nu a precizat natura declarației. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22