Pe aceeași temă
Căutătorii de comori continuă săpăturile în goana după "trenul aurului", garnitură feroviară despre care se crede că ar conţine importante cantităţi din bogăţiile furate de nazişti. Legenda "trenului aurului" înfierbântă încă minţile polonezilor.
Săpăturile se desfăşoară într-o colină din sudul Poloniei. Primele zile nu au dus la rezultate remarcabile, dar presupusa comoară îi ambiţionează pe căutătorii de valori, conform stiri.tvr.ro.
Potrivit legendei, naziştii care fugeau din calea armatelor sovietice au îngropat în Silezia un tren cu metale preţioase şi arme.
Piotr Koper, căutător de comori: Vom începe să săpăm perpendicular. Am ajuns la adâncimea de 4 metri. Trebuie să nivelăm, să punem în siguranţă liniile electrice. Vom îndepărta arborii care blochează accesul.
Andreas Richter şi Piotr Koper susţin că au identificat anul trecut misterioasa garnitură cu ajutorul unor radare de adâncime.
Christel Focken, căutător de comori: Am găsit unele materiale la 8 metri adâncime, în locuri unde nu ar putea fi în mod natural. Am găsit şi ceramică şi nu este ceva obişnuit în această zonă.
În primele două locuri, săpăturile s-au oprit la 6 metri adâncime după ce au fost găsite straturi de rocă. Al treilea loc le dă căutătorilor mai multe speranţe.
Excavaţiile au şi un rezultat neaşteptat: numărul turiştilor care vin în zonă a crescut de câteva ori.
Mai mult, un fabricant local de bere a creat o marcă - "Trenul de Aur" - care, spune Browar Lwowek, are un gust al misterului.
Potrivit legendelor care circulă de zeci de ani, trenul blindat aparţinând armatei naziste s-a evaporat pur şi simplu după intrarea într-un tunel, în zona oraşului medieval Wałbrzych.
A intrat în tunel, dar nu a mai ieşit niciodată. Apoi, pasajul subteran a fost închis şi povestea uitată.
Dispariţia ar fi avut loc în 1944, când naziştii fugeau din calea aliaţilor