Trump, invitat la un summit de liderii europeni, pentru discutii despre securitate, comert

Vlad Toma | 09.11.2016

Mai multi lideri ai UE i-au trimis o scrisoare presedintelui ales al SUA, Donald Trump, in care il felicita pentru castigarea alegerilor si il invita la un summit pentru a discuta despre securitate si acordurile comerciale dintre SUA si UE.

Pe aceeași temă

 

"Astazi e mai important decat oricand sa intarim relatiile transatlantice", au transmis Donald Tusk, presedintele Consiliului European si Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, conform Reuters.

 

"Doar printr-o coopereare stransa UE si SUA pot continua sa faca o diferenta in actiunile lor fata de Statul Islamic, in raport cu amenintarile la adresa suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, a schimbarilor climatice si a migratiei", arata cei doi presedinti.

 

"Din fericire, parteneriatul strategic UE-SUA este extrem de solid: am colaborat pentru a intari securitatea energetica si a rezolva problema schimbarilor climatice, am colaborat in privinta amenintarilor la adresa securitatii tarilor din Estul si Sudul Europei si in negocierea Tratatului Transatlantic. Trebuie sa facem toate eforturile pentru a ne asigura ca aceste legaturi raman puternice si durabile," se incheie mesajul liderilor europeni.

 

Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din SUA, obtinand 276 de voturi electorale, in timp ce Hillary Clinton a obtinut doar 218.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22