Trump la Davos despre activiștii de mediu: Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii

Laurentiu Gheorghe | 21.01.2020

Pentru prima dată după doi ani, Trump s-a confruntat din nou la Davos, Elveția, cu elitele globale cu care a combătut în campania din 2016, subliniind cu calm realizările administrației sale.

Pe aceeași temă

Donald Trump a respins în discursul său ceea ce a numit avertismentele isterice ale „Green New Deal” iar acuzațiile care i se aduc le consideră „o farsă” și prezentat lista cu realizările din economie ale administrației sale, începând cu șomajul, ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 50 de ani și apariția a milioane de noi locuri de muncă în SUA.

Dar în loc să se concentreze pe răspunsurile la acuzațiile care i se aduc în domeniul mediului, Trump a ales să prezinte realizările economiei americane de când a devenit presedinte.

Datorită poziției economice pro-business a lui Trump, economia Americii se află în plin „boom economic pe care nu l-am mai văzut niciodată”. Punând la lucru „potențialul poporului nostru” - prin reduceri de taxe și impozite la un „nivel care nu s-a mai făcut niciodată în istoria țării noastre” - Trump a spus că a reușit să genereze un „val istoric de investiții, creșterea salariilor și a locuri de muncă.”

„De la alegerea mea, valoarea netă a jumătății inferioare a salariilor a crescut cu 47% (...) Venitul mediu pe gospodărie a crescut la un maxim istoric (...) visul american este din nou realitate. Și cel mai mult beneficiază clasa de mijloc a Americii”, a mai spus Trump.

Donald Trump a declarat, în discursul susținut, marți, la Davos, că omenirea trebuie să respingă semnalele trase de oamenii de știință și de activiștii de mediu despre schimbările climatice. „Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii! În această perioadă nu este vreme să fim pesimiști. Este timpul să fim optimiști”, a spus Trump.

Acesta a spus, referindu-se voalat la Greta Thunberg și la avertismentele transmise inclusiv la Davos în privința pericolului schimbărilor climatice, că nu va permite „socialiștilor radicali” să distrugă SUA, susținând că americanii au „cea mai curată apă și cel mai curat aer din lume”.

„Am lansat marea întoarcere americană, azi sunt mândru că SUA sunt în mijlocul unui boom economic așa cum lumea nu a mai văzut. America înflorește și prosperă și câștigă din nou, ca niciodată până acum”, a spus Trump.

Forumul economic de la Davos a fost deschis cu o dezbatere la care au participat cei mai tineri activiști pentru mediu, printre care și cunoscuta Greta Thunberg. Este cel mai „tânar” panel organizat vreodatată la Forumul Economic Mondial, informează The Guardian.

Greta Thunberg a vorbit la Davos despre ultimele 18 luni de când a început „greva climatică” și a precizat că datorită ei și altor tineri din întreaga lume care au format „o alianță a mișcărilor pentru mediu”, oamenii sunt mai conștienți acum despre problema schimbărilor climatice.

„Schimbările climatice și degradarea mediul înconjurător sunt un subiect fierbinte acum, datorită tinerilor care trag un semnal de alarmă. E un pas uriaș pentru că oamenii sunt mult mai conștienți”, a spus Thunberg. Greta susține însă că nu s-a obținut nimic concret până acum, pentru că emisiile globale continuă să crească.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22